Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova caracterizează drept 'cinic' discursul diplomatului britanic, susţinut în limba rusă, la Consiliul de Securitate al ONU

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a caracterizat drept cinic discursul diplomatului britanic, Fergus Eckersley, coordonatorul politic al Regatului Unit la Consiliul de Securitate al ONU, susţinut în limba rusă la ONU.

Maria Zaharova a precizat că declaraţiile coordonatorului politic al Misiunii Permanente a Marii Britanii la ONU, Fergus Eckersley, la Consiliul de Securitate al ONU despre lipsa unei rusofobii în rândul britanicilor, reprezintă o manifestare de cinism şi un calcul la rece.

Zaharova a făcut aceste declaraţii la postul de radio Sputnik, scrie Rador.

'Naziștii se adresau populației în limba țării pe care o ocupau'

De asemenea, ea a comparat acest discurs cu propaganda celui de-al Treilea Reich, care se adresa cetățenilor din fosta URSS în limba rusă.

'Naziștii se adresau populației în limba țării pe care o ocupau... Avem experiență și cunoștințe despre modul în care o făceau ei, de regulă', a mai spus ea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a reamintit că limba rusă este limba oficială utilizată de ONU.

'Iar ei să nu ne spună că dacă un diplomat britanic a ieșit... și a vorbit în limba rusă, atunci limbii ruse i se conferă o semnificație aparte. Nu. O semnificație aparte i se conferă limbii noastre la ONU prin lege', a susţinut Zaharova.

Reprezentantul britanic la ONU, Fergus Eckersley, a început să vorbească în limba rusă, în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, afirmând că britanicii nu sunt rusofobi. Continuând în limba engleză, el a remarcat faptul că partea britanică nu îşi doreşte un colaps al Rusiei, ci îşi dorește ca aceasta să fie o țară prosperă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.