Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova comentează reducerea personalului diplomatic de la Chișinău: Moscova vede cum Chișinăul urmează cursul campaniei antirusești a Occidentului

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat apelurile autorităţilor de la Chişinău privind reducerea prezenței diplomatice a Rusiei în Republica Moldova. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei consideră că numărul de angajați ai Ambasadei Rusiei de la Chișinău este absolut justificat și le-a cerut autorităților moldovene să nu mai acționeze în favoarea Occidentului, notează TASS, potrivit RADOR.

Numărul actual al angajaților Ambasadei Rusiei din Republica Moldova este unul absolut justificat, Moscova este interesată să dezvolte relaţiile sale cu poporul republicii, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, comentând apelurile reprezentanților Chișinăului de a reduce prezența diplomatică a Rusiei din această țară.


'Partea rusă este interesată să extindă și să consolideze aceste relaţii cu poporul moldovean prieten, pe baza principiilor de respect reciproc și neintruziune în afacerile interne. Având în vedere aceste criterii, numărul actual al angajaţilor Ambasadei Rusiei de la Chișinău este unul absolut justificat', a susţinut Zaharova, într-un comentariu publicat miercuri. Ea a adăugat că nu există un acord special semnat între Federația Rusă și Republica Moldova care să reglementeze numărul de personal al misiunilor diplomatice ale celor două țări.


'Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961, deși acordă statului gazdă anumite drepturi cu privire la numărul de personal al misiunilor diplomatice străine, cere să se ţină cont de 'circumstanţele și condițiile existente din statul gazdă și de nevoile acestei misiuni', a adăugat diplomatul. Potrivit lui Zaharova, Moscova vede cum Chișinăul urmează 'cursul campaniei antirusești a Occidentului colectiv', îndreptându-se pe cursul de deteriorare a relaţiilor ruso-moldovenești.


'Inițiativa privind reducerea personalului Ambasadei Rusiei de la Chișinău face parte din aceeași categorie. Autorii acesteia nu pot să nu înțeleagă faptul că, în acest caz, se vor reduce în mod obiectiv posibilitățile de acordare a asistenței consulare și a altei asistenţe, inclusiv pentru cetățenii moldoveni, dar ei se încăpățânează cu înverşunare să pună în aplicare planul gândit', se arată în comunicat.


'Totodată, oficialii moldoveni dau dovadă şi în această chestiune de 'standarde duble', care au devenit deja un obicei. Referindu-ne la 'paritatea' numărului de angajaţi ai misiunilor diplomatice, ei se referă doar la Ambasada Rusiei din Republica Moldova, fără să fie vorba despre reducerea numărului personalului misiunilor diplomatice ale ţărilor occidentale - România, Marea Britanie sau SUA', a continuat ea. Potrivit Zaharova, un astfel de curs al Chișinăului, care ignoră opinia propriilor săi cetățeni, care au o atitudine de prietenie faţă de Federația Rusă, 'provoacă o repulsie din ce în ce mai mare în rândul moldovenilor'.


'Solicităm autorităților moldovenești să-i asculte în cele din urmă pe proprii lor cetățeni și să înceteze să mai întreprindă acțiuni în favoarea Occidentului colectiv, care nu provoacă nimic altceva în rândul propriului popor decât neînțelegeri și proteste', a conchis Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.