Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova declară că mesajele autorităților cehe ar trebui să devieze atenția de la lovitura de stat din Belarus

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe Rus, Maria Zaharova, a declarat, vorbind la postul de televiziune ”Rusia-1”, că mesajele autorităților cehe despre expulzarea a 18 diplomați ruși ar trebui să devieze atenția de la lovitura de stat pregătită de Occident în Belarus.

”În spațiul informațional, în primul rând în cel occidental, partenerii noștri occidentali au trebuit să facă acest lucru pentru a estompa gravitatea și actualitatea informațiilor publicate atât de Federația Rusă, cât și de Republica Belarus în ceea ce privește nu doar o conspirație, ci și un plan concret pentru o lovitură de stat anticonstituțională”, a declarat diplomatul.

Zaharova a menționat că acțiunile Pragăi sunt hilare și au fost întreprinse numai pentru a ”distrage atenția, cu orice preț, de la informații bazate pe fapte și pe probe”, scrie vestidinrusia.ro.

Cu o zi înainte, primul viceprimministru și ministrul de Externe al Republicii Cehe, Jan Hamacek, a anunțat expulzarea a 18 diplomați ruși, legând acest lucru de o explozie la un depozit de muniții din satul Vrbetice din estul Cehiei, din 15 octombrie 2014, deși, anterior, Praga declara că incidentul se datora neglijenței companiilor care deserveau depozitul.

De asemenea, Republica Cehă a trecut pe lista persoanelor căutate de justiție pe cetățenii ruși Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, acuzându-i de implicarea în producerea exploziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.