Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova, despre datoria istorică a Moldovagaz: 'Gazprom de zeci de ani este un furnizor de resurse energetice de nădejde'

rador
Maria Zaharova

Moscova cere Chișinăului să nu politizeze interacțiunea în domeniul energetic. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al MID-ului de la Moscova, Maria Zaharova, drept reacție la publicarea de către Ministerul Energiei R. Moldova a rezultatelor auditului datoriilor Moldovagaz față de Gazprom, conform deschide.md.

Gazprom de zeci de ani este un furnizor de resurse energetice de nădejde. Cerem Chișinăului să dea dovadă de o abordare responsabilă asemănătoare față de îndeplinirea angajamentelor sale. De asemenea, să evite politizarea chestiunilor de ordin practic a relațiilor bilaterale, inclusiv în sfera energetică” a declarat Zaharova.

Ieri, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă rezultatele auditului datoriilor Moldovagaz față de Gazprom, care arată că Moldovagaz ar fi dator doar cu 8,6 milioane de dolari, nu cu 709 milioane de dolari. El a subliniat că majoritatea sumelor imputate fie nu au bază documentară, fie sunt neexecutabile, având în vedere că Gazprom nu a respectat normele de validare a lor.

Contrar insinuărilor Mariei Zaharova că autoritățile moldovenești politizează subiectul, el a mai declarat că modul în care Gazprom s-a comportat cu datoriile acumulate de Moldovagaz sugerează faptul că anume gigantul energetic rusesc urmărește în R. Moldova scopuri politice.

Ulterior, Gazprom a venit cu o reacție la publicarea rezultatelor auditului, specificând că nu le recunoaște.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.