Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova pune presiune după dezvăluirile despre exploziile de la Nord Stream: NATO ar trebui să se reunească de urgenţă

NATO ar trebui să organizeze o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre concluziile recente, în legătură cu exploziile din septembrie de la conductele de gaze Nord Stream, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, sâmbătă seara, potrivit Reuters, anunță Rador.

Dezvăluirile care au repornit scandalul

Jurnalistul de investigaţii Seymour Hersh, care a obţinut un premiu Pulitzer în 1970, a scris, miercuri, un articol pe blog, citând o sursă neidentificată, că Marina SUA a distrus conductele cu explozibili, la ordinul preşedintelui Joe Biden.

Casa Albă a respins drept "absolut falsă" afirmaţia conform căreia SUA s-ar afla în spatele exploziilor de la conductele de gaze Nord Stream, ce transportă gaz din Rusia către Germania. Suedia şi Danemarca - în ale căror zone economice exclusive au avut loc exploziile - au concluzionat că conductele au fost aruncate în aer în mod deliberat, însă nu au precizat cine ar putea fi responsabil. SUA şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord au calificat incidentul drept un "act de sabotaj".

Moscova a învinuit Occidentul pentru exploziile inexplicabile ce au cauzat fisuri în conducte

Moscova a învinuit Occidentul pentru exploziile inexplicabile ce au cauzat fisuri în conducte. Niciuna dintrepărţi nu a furnizat probe. "Există fapte mai mult decât suficiente în acest caz: explozia conducrei, prezenţa unui motiv, probe circumstanţiale obţinute de jurnalişti", a scris Zaharova, pe Telegram. "Aşadar când se va convoca un summit de urgenţă al NATO pentru a evalua situaţia?" NATO nu a răspuns, deocamdată, solicitării agenţiei de presă Reuters de a comenta aceste declaraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.