Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova reacționează după declarațiile lui Mircea Geoană: 'Moscova a avertizat Chișinăul că-şi va pierde suveranitatea, în cazul unei apropieri de NATO'

Ria Novosti
Maria Zaharova

Moscova speră ca în Republica Moldova au mai rămas forțe politice capabile să realizeze faptul că o apropiere a republicii de NATO este pasibilă cu o pierdere a suveranităţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

'Am subliniat, în repetate rânduri, faptul că diversele formate de parteneriat privind aprofundarea cooperării cu NATO reprezintă mai degrabă un instrument de manipulare și că ele nu sunt orientate către o cooperare cu adevărat reciproc avantajoasă și echitabilă și nici de consolidarea securității în zona euro-atlantică. Sunt deosebit de cinice tentativele de a atrage Republica Moldova în Alianţa Nord-Atlantică, pe fondul situației din Ucraina, care a fost în mare măsură provocată de politica iresponsabilă de extindere a Alianței', a afirmat Zaharova, într-un comentariu făcut despre declarațiile prim-secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană, scrie Rador.

'Sperăm că mai există forțe politice în R.Moldova care sunt capabile să realizeze că apropierea de NATO este pasibilă cu pierderea suveranității, iar extinderea nestăpânită a Alianței nu este altceva decât o continuare a tradițiilor neocoloniale ale Occidentului, care nu țin cont atât de caracteristicile politice interne ale statelor, cât și de legăturile vechi de secole cu vecinii lor', a subliniat Zaharova.

Pe 6 aprilie, Geoană a declarat agenției române de presă Agerpres că: 'Suntem dispuşi să mergem atât de departe cât Republica Moldova este doritoare să meargă în relaţia cu noi'. Potrivit acestuia, la întâlnirea miniștrilor de externe ai țărilor NATO din 5 aprilie s-a pus accentul pe 'pachetul de capabilităţi de apărare şi de rezilienţă prezentat de Republica Moldova'. 'Miniştrii noştri de externe au subliniat nevoia de a susţine în mod suplimentar, în mod practic, în mod financiar, în mod politic, Republica Moldova şi ceilalţi parteneri, aflaţi sub o presiune crescândă din partea Federaţiei Ruse', a adăugat Mircea Geoană

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.