Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova se declară revoltată de tăcerea SUA în legătură cu drepturile omului în Kabul

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, s-a arătat revoltată de faptul că Statele Unite nu au reacționat până acum la situația legată de drepturile omului în Kabul, unde cetățenii iau cu asalt avioanele și cer Washingtonului să îi salveze, scrie publicația Vzgliad.

«Ce se întâmplă cu drepturile omului, acolo, la Kabul, nu s-a auzit, în opinia Casei Albe? De regulă, americanii fac declarații pe cazuri individuale, aplică ștampile fără pauză de masă. Cer să se pună capăt suferințelor, să fie luate măsuri urgente împotriva celor responsabili de fărădelege, care amenință cu sancțiuni, citează ”date din mass-media și rețele de socializare”. De genul reportajelor de pe aeroportul din Kabul transmise în direct – afganii iau cu asalt avioanele și cer Washingtonului – care ani la rând a dat asigurări privind alianța lor – nu ajutor; ei cer să fie salvați! Dar, tăcere! S-a stricat imprimanta sau se caută ”responsabili”?», a scris Zaharova pe pagina sa de pe rețeua Telegram.

În același timp, oficialul MAE Rus a catalogat drept șocant videoclipul din Afganistan în care se vede cum oameni agățați, probabil, de trenul de aterizare al unui avion, cad în gol.

”Prin specificul muncii mele, sunt obligată să urmăresc și să citesc regulat informații care, dacă ar fi vizionate de oameni nepregătiți le-ar opri sângele în vene. Slavă Domnului că nu am reușit să devin o persoană total pregătită pentru așa ceva, deși la multe mă uit cu stoicism. Dar acest videoclip de la Asvaska News Agency șochează”, a continuat Zaharova în postarea ei de pe Telegram, preluată și de agenția TASS.

”Sper din tot sufletul să fie un fake, dar a fost publicat, deja, de multe mijloace de informare în masă. Afgani, agățați de trenul de aterizare al unui avion american, în speranța că vor zbura, cad la pământ. Pe același pământ unde zac trupurile afganilor pașnici, morți ieri în învălmășeala pentru un loc în aceste avioane”, a adăugat reprezentantul oficial al MAE Rus.

Duminică, talibanii au intrat în Kabul, au preluat controlul asupra orașului, au intrat în palatul prezidențial și au arborat drapelul lor deasupra capitalei afgane. Militarilor afgani li s-a permis să meargă la casele lor, iar locuitorilor li s-a oferit oportunitatea de a părăsi orașul.

Ultima oră:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat la postului de televiziune ”Rossia 24” că a fost șocată de declarația șefului Pentagonului precum că Statele Unite nu pot confirma informațiile că sunt afgani care ar fi căzut din avioane în timpul evacuării armatei americane din Aeroportul din Kabul.

Anterior, mass-media afgană a distribuit imagini care arătau oameni căzând dintr-un avion de transport american care pleca din Kabul – probabil că erau afgani care încercau să scape, agățându-se de trenul de aterizare.

«Am o întrebare rezonabilă: cum se face că Statele Unite știu în detaliu totul despre anumiți hackeri ruși, despre anumite otrăvuri ”Novociok””, dar atunci când sunt întrebați ce s-a întâmplat pe aripa sau pe trenul de aterizare al propriului avion, care este echipat cu toate formele de urmărire, nu pot răspunde?» – a adăugat Zaharova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.