Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova: Ucraina merge din ce în ce mai rău pentru că UE o manipulează cu perspectiva unei aderări

rador
Maria Zaharova

Diplomaţia rusă a acuzat vineri Uniunea Europeană că manipulează Ucraina cu perspectiva unei aderări, după decizia Comisiei Europene de a recomanda acordarea statutului de candidată la UE acestei ţări, relatează AFP.

"De ani de zile, comunitatea occidentală manipulează această poveste a angajării Ucrainei în structurile lor de integrare şi de atunci Ucraina merge din ce în ce mai rău", a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, potrivit agenţiilor ruse de presă.

"Ea nu va avea niciun viitor strălucitor" în cadrul UE, a estimat ea, calificând asigurările europene către Ucraina drept un "mesaj mincinos care în practică nu aduce nimic bun".

Rusia a lansat o vastă ofensivă militară împotriva Ucrainei pe 24 februarie, în special pentru a pune capăt apropierii Kievului de statele occidentale, notează AFP.

Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale UE să acorde Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE, a anunţat vineri preşedintele executivului UE, Ursula von der Leyen.

''Ştim cu toţii că ucrainenii sunt gata să moară pentru aspiraţiile lor europene. Vrem ca ei să trăiască alături de noi, pentru visul european", a declarat Ursula von der Leyen în faţa presei.

Acest aviz va fi discutat în cadrul summitului UE din 23-24 iunie, iar liderii celor 27 de state membre vor trebui să dea undă verde în unanimitate acordării statutului de ţară candidată pentru Ucraina

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.