Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Munteanu vorbește despre legionari: Nu doar ei eu făcut crime în România!

marian munteanu petre tutea

Marian Munteanu a făcut noi precizări despre legionari și legionarism și acuzațiile că ar fi neo-legionar. Candidatul PNL susține că nu doar legionarii au făcut crime în Români. ”Am repetat-o de o sută de ori. Cred că în aceste săptămâni aproape în fiecare zi am făcut același lucru. Mă delimitez și acum, dar am făcut-o și în vremea aceea. Nu acum, în anii aceia. Chiar și în întâlnirile cu foștii deținuți politici, dintre care unii erau foști simpatizanți ai acelei zone, am făcut aceste delimitări. Le-am făcut și în scris, dar nimeni nu le citează.”, a spus Munteanu la B1 TV.

Întrebat dacă ar fi corect titlul ”Munteanu: mă delimitez de tot ce înseamnă legionarism”, acesta a răspuns: ”Absolut. Nu am avut o participare în acest domeniu. Eu, însă, în anumite contexte, am participat la reuniuni sau la dezbateri în general legate de activitatea foștilor deținuți politici, chestiuni cu caracter istoric, nu caracter politic. Din punct de vedere politic, am susținut principii foarte clare. Le-am afirmat atât în viața publică, cât și în documente, mesaje, acte oficiale pe care le-am emis sau la care am contribuit. Cum sa nu sustin crestinismul? Toata tara sustine crestinismul. Ce are crestinismul cu legionarismul? Adica eu sunt criticat pentru ca niste nefericirti au facut anumite abateri, excese, acum nu stiu cati ani? Crestinii pot fi oameni cinstiti, unii sunt foarte pacatosi. Si legionarii, categoric, au fot foarte pacatosi unii dintre ei. Dar dumneavoastra credeti ca inainte de legionarii astia nu au fost crime in Romania?”.

Citește și: Apple extrage aur de zeci de milioane de euro din telefoanele și computerele vechi

Munteanu a ținut să precizez și care e opinia sa despre creștinism și o societate laică. Referitor la ideologia creștină, acesta a afirmat: ”Cred că în momentul în care discutăm de o construcție a unui stat cu efecte pentru întreaga populație, trebuie să ții cont de toate componentele vieții sociale, economice, culturale și spirituale. Într-o țară nu există numai oameni de un fel. Nu cred că am o opinie mai puternic procreștină decât o avea Brătianu însuși, care nu era un anticreștin. Faptul că în România există o majoritate enormă creștină, 90 și ceva la sută din oamenii acestei țări sunt creștini, pentru numele lui Dumnezeu, oare ei nu au drepturi? În momentul în care vorbești despre orice măsură administrativă, orice proiect, tu trebuie să ții cont de dorințele, de obiectivele, de dezideratele cetățenilor pe care îi reprezinți, a tuturor, nu numai de un grup sau altul. Toți au drepturi în țara asta”.

Citește și: Cristian Tudor Popescu e DEVASTATOR: A servit ca o HANDICAPATĂ locomotor

Cât despre demersurile de a construi o moschee la București, Marian Munteanu consideră că discuția trebuie amânată pentru că ne aflăm într-un moment delicat. Acesta a mai declarat că pledează pentru o abordare rațională și echilibrată.

Munteanu a ținut să îi răspundă și lui Nicolae Manolescu, dar și ONG-urilor care l-au atacat. ”Eu, in viata mea am muncit, am creat companii si am participat, atat cat am putut, la a avea in Romania economie de piata. Am creat o companie de resurse umane pe care am si condus-o 4 ani, am mai creat si alte companii.

Nicolae Manolescu nu este calificat sa imi evalueze mie competentele. Spre deosebire de ONG-uri, eu nu am luat bani de la nimeni. Eu am adus bani, nu am primit bani ca ONG-urile. Societatea civila nu consta doar in niste ONG-uri care vin sa puna note si sa dea calificative.”, a spus Munteanu la B1 Tv.

Citește și: SURPRIZĂ neplăcută pentru Dacian Cioloș la Cotroceni: Ce l-a anunțat Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.