Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Oprișan o atenționează pe Dăncilă: Îi transmit că nu poate să negocieze cu UE articolele constituționale din codurile penale

Romania Libera
oprisan marian

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat luni, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că îi transmite premierului Viorica Dăncilă că articolele din Codul Penal și din Codul de Procedură Penală, modificate de Parlament și declarate constituționale de CCR, nu pot fi negociate cu Frans Timmermans și cu „alți corifei din UE”. Oprișan a adăugat că se justifică urgența modificării de către Guvern a codurilor penale în acord cu deciziile CCR.

„Pentru articolele din Codul de Procedură Penală și din Codul Penal declarate constituționale de CCR, acolo există urgență și acolo trebuie urgent dată ordonanța de urgență. Iar în legătură cu aceste articole declarate constituționale de CCR din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, eu îi transmit doamnei prim-ministru că nu poate să le negocieze cu Uniunea Europeană pentru că este actul de suveranitate al poporului român. Organul suprem al poporului român a decis asupra acestor articole și CCR s-a pronunțat. Deci nu pot fi subiect de negociere cu Frans Timmermans sau cu alți corifei de la Uniunea Europeană”, a declarat Marian Oprișan pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Vicepreședintele PSD a mai spus că este un lucru firesc să se discute la CEX despre activitatea ministrului justiției, Tudorel Toader. „Este un lucru normal să se discute despre activitatea miniștrilor și dacă se impun măsuri sau contramăsuri”, a indicat acesta.

Întrebat cum caracterizează activitatea lui Tudorel Toader la minister, Marian Oprișan a răspuns: „Nu comentez”.

Citește și: Viorica Dăncilă NU exclude remanierea lui Tudorel Toader: data la care se decide soarta ministrului Justiției .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.