Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Oprişan, acuzaţii deosebit de grave: Opoziţia şi Iohannis, vinovaţi de crima de la Caracal - 'Sunt şocat, îngrozit, revoltat'

Libertatea.ro
oprisan marian

Președintele CJ Vrancea Marian Oprișan acuză partidele din Opoziție și pe președintele Klaus Iohannis de blocarea timp de șapte luni a legii pentru întărirea autorității polițiștilor, atacând-o la Curtea Constituțională: "Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva soarta Alexandrei ar fi fost alta".

"Nu pot să mă întreb ce gândesc acum politicienii din Opoziție și Președintele Johannis care, de 7 luni, blochează legea pentru intarirea autorității polițiștilor atacand-o la Curtea Constituțională! Nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva soarta Alexandrei ar fi fost alta dacă polițiștii ar fi putut interveni conform acestei noi legi! Sunt șocat, sunt îngrozit, sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în județul Olt și cer tuturor autorităților, tuturor instituțiilor competente să se asigure că așa ceva nu se va mai întâmpla vreodată nicăieri în România! Dumnezeu să te aibă în pază Alexandra și să dea odihnă sufletului tău curat!", a scris vineri seara, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Vrancea, social-democratul Marian Oprișan.

El transmite că toți cei responsabili trebuie "să plătească" în cazul crimei de la Caracal.

"O copilă de 15 ani a fost ucisă deși a sunat la 112 chiar din casa criminalului! Nu a sunat o dată ci de trei ori! Și totuși nu a fost salvată! Și totuși cei care ar fi trebuit să identifice locația, să intre peste psihopatul care a sechestrat-o, nu au făcut decât să bâjbâie, să amâne, să întrârzie iar Alexandra Meceșanu a fost ucisă! Acum, toți cei responsabili trebuie să plătească! Nu se poate altfel, indiferent cine sunt!
Sunt cetățean în această țară europeană și vreau să cred că siguranța noastră, a cetățenilor, nu este în mâna unor amatori! Vreau să cred că instituțiile statului vor face lumină în acest caz, precum și al celorlalte fete despre care se crede că au fost ucise de același psihopat!", a mai transmis acesta.

"Sunt tată! Am o fiică pe care vreau să o știu protejata în această țară, nu să-mi fie teamă de fiecare dată când iese din casă! Este de neacceptat ca în România anului 2019, să se întâmple ceea ce s-a întâmplat la Caracal! Mi se rupe sufletul gândindu-mă la durerea familiei Alexandrei și la orele de groază prin care biata fetiță a trecut așteptând o salvare care nu a mai venit! O copilă de doar 15 ani ținută captivă de un monstru, a sunat disperată la 112 de trei ori, a spus ce vede, dar degeaba! Nu se poate altfel: toți cei responsabili trebuie să plătească!", arată mesajul politicianului.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Curtea Constituțională va dezbate pe 18 septembrie sesizarea PNL și USR privind legea prin care polițiștii obțin atribuții sporite în misiune, act normativ inițiat de Carmen Dan și Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.