Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Rasaliu: `Pas cu pas consolidăm independența alimentară a României!`

Făgărașul Tău
Marian Rasaliu

Deputatul PSD Marian Rasaliu consideră că aplicarea modelului special de salarizare în agricultură și industria alimentară nu face altceva decât să consolideze independența alimentară a României.

” Noul model de salarizare nu se aplică doar în domeniul agriculturii, ci și la angajații din industria alimentară. Astfel, salariul minim brut pentru salariații din acest sector crește la 3.000 de lei  (comparativ cu salariul minim general de 2.550 lei). Mai mult decât atât, toate salariile din sector sunt scutite de plata impozitului pe venit de 10%, dar și de plata contribuției pentru Asigurările Sociale de Sănătate (CASS) de 10%. La toate salariile din sector se aplică o reducere cu 3,75 puncte procentuale a Contribuției pentru Asigurările Sociale (CAS – pentru pensie), dar și o reducere a contribuției asiguratorii pentru muncă (CAM) de la 2,25% la 0,27%.

Prin aplicarea acestei măsuri ne dorim să oprim exodul forței de muncă din acest sector. De ce să plece românii peste hotare să muncească în agricultură sau în industria alimentară pentru a crea plus valoare pentru alte state? Așa cum am menționat și în declarația politică pe care am susținut-o în această săptămână, agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru țara noastră în contextul războiului din Ucraina. Acesta este și motivul pentru care PSD susține puternic sectorul agricol din România în contextul crizei alimentare care se prefigurează pentru alte state. Ne dorim și o creștere a competitivității pentru procesatorii români. Totodată, aplicarea modelului special de salarizare în agricultură și industria alimentară are ca rezultat și protejarea angajaților din acest sector împotriva creșterii prețurilor.

Comisia Europeană a aprobat transferarea către agricultură a 300 de milioane de euro  din Programul Operațional Competitivitate, din exercițiul financiar 2014 – 2020. Trebuie punctat faptul că, dacă nu ar fi fost aprobat acest transfer în beneficiul agriculturii, România risca să nu utilizeze acești bani. Tot pentru a veni în sprijinul agricultorilor, a fost elaborat deja un proiect de act normativ care prelungește perioada de valorificare a producției și pe cea de depunere a documentelor din programul Tomata. Pas cu pas, prin măsurile pe care le luăm, consolidăm independența alimentară a României!” a concluzionat deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.