Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Vanghelie este LIBER: Doar două zile

marian vanghelie

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a solicitat miercuri judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti permisiunea de a merge joi şi vineri la spital cu Oana Niculescu Mizil, pentru a asista la naşterea fetiţei sale. Pentru prima dată în istoria justiției românești, magistrații au fost de acord cu cererea lui și i-au acordat două zile de libertate totală, pe 3 și 4 septembrie. El poate asista la nașterea fiicei sale și se poate duce să o înregistreze.

El își poate muta actualul domiciliu, pentru că în acest moment locuiește cu soacra sa.

Vanghelie a declarat la ieşire din sala de judecată că este emoţionat. "În fiecare zi sunt emoţionat. Am început să gândesc altfel, dar să şi trăiesc altfel, pentru că viaţa te surprinde încontinuu (...) Dacă este nevoie schimb şi pampers. Am căpătat experienţă, sunt pregătit pentru orice. Dacă mâine dimineaţa îmi dau voie, merg împreună cu Oana la spital. (...) O să rămâneţi surprinşi, o să vedeţi de acum încolo un alt Marian Vanghelie, mult mai complicat şi mai inteligent", a spus el.

Întrebat de ce a cerut în instanţă schimbarea locului unde stă în arest la domiciliu, Vanghelie a spus că RA-APPS a cerut evacuarea casei dată de Regie soacrei sale, datorită relaţiei "personale" pe care el o are cu premierul Victor Ponta.

"După cum ştiţi, beneficiez de avantajul relaţiei personale cu Victor Ponta şi, datorită relaţiei personale cu mine, el a cerut evacuarea de la RA-APPS, după 40 de ani, a soacrei mele. Deci, în baza relaţiei interumane pe care o am cu acest individ, tot avem probleme", a mai spus Vanghelie.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv, el fiind judecat în arest la domiciliu.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru, toţi sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse şi primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.