Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mariana Durleșteanu: Mariaj și fățărnicie între PSRM-Șor-Candu-Filip

PSRM
Mariana Durleșteanu

Mariana Durleșteanu, ex-candidatul unei majorității parlamentare la funcția de prim-ministru, susține că decizia de a-și retrage candidatura îi aparține, iar declarația de retragere a fost scrisă de ea cu ceva timp înainte.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Durleșteanu menționează că a luat decizia de a se retrage în urma show-rilor de la TV făcute de politicieni, transmite Știri.md.

"Am luat decizia în urma show-rilor de la TV făcute de politicieni, care au demonstrat că se țin cu orice preț de imunitatea parlamentară și interesele lor personale și de clan.

Aș dori încă să menționez că de la bun început am zis: nu accept să fiu reprezentată de formațiunea Șor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat si am mai înțeles că nu va fi posibil să existe suport și angajament politic pentru a face reforme clare de la așa alianța.

În contextul mesajului meu plasat pe FB din 16 martie 2021, țin să menționez că decizia îmi aparține mie personal și declarația de retragere a fost scrisă de mine cu ceva timp înainte.

Rog să nu mai faceți filme de groază privind presiunile asupra mea. Singura presiune a fost existența acestui „mariaj și fățărnicie” PSRM-Sor-Candu-Filip și alții, cu care nu am fost de acord.

Mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la aceasta decizie, însă cum am mai zis, voi continua sa rămân in viața publica pentru a duce schimbarea până la capăt.

Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetățenilor și depășirii crizei politice.

Eu sunt o persoana cu principii clare așa ca și în „negocierea tranzacțiilor financiare” care prevăd condiții și obligațiuni din partea ambelor parți. Când aceste condiții nu se respectă, atunci tranzacția nu are loc si părțile își revăd strategiile", și-a argumentat decizia Durleșteanu.

Totodată, ex-candidatul unei majorității parlamentare la funcția de prim-ministru susține că a acceptat propunerea PSRM, considerând că poate face ceva din interiorul Guvernului.

"Am sperat că formațiunile politice să se așeze la un dialog. În același timp urmăream „Absurdul Politicii moldovenești” și incoerența unor politicieni din Parlament privind alegerile anticipate sau numirea unui Guvern funcțional pentru gestionarea crizelor.

Cu regret, absurdul politic a luat-o pe o cale greșită prea mult, uitând de cetățeni și viețile omenești", a mai scris Durleșteanu.

Știri.md amintește că în timp ce la Președinție aveau loc consultări dintre fracțiunile parlamentare și șefa statului, Maia Sandu, candidatul la funcția de premier din partea PSRM și grupul Șor, Mariana Durleșteanu, a anunțat că își retrage candidatura.

Ulterior, la scurt timp, Maia Sandu a ieșit în fața presei și a anunțat că îl înaintează pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.