Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mariana Ghena (CSM): La 20 de ani de la înfiinţare, Avocatul Poporului este o instituţie matură

mariana ghena

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mariana Ghena, a declarat că la două decenii de la înfiinţare Avocatul Poporului (AP) este o instituţie matură. "La 20 de ani de la înfiinţare, instituţia Avocatului Poporului este o instituţie matură, care şi-a perfecţionat activitatea nu numai din perspectiva teoretică a legii organice de organizare şi funcţionare, ci şi din perspectiva practicii dezvoltate şi a mecanismelor de intervenţie în scopul de a contribui la realizarea şi păstrarea unui echilibru în exercitarea puterii statului, administraţiei publice în raport cu cetăţenii", a spus Ghena, conform Agerpres.

Ea şi-a exprimat convingerea că în prezent se poate vorbi atât despre eficienţa instituţiei din perspectiva cetăţenilor, cât şi despre coexistenţa sa cu celelalte autorităţi publice ca un mecanism complementar specific statului de drept.

Ghena a menţionat că protocolul de colaborare încheiat de CSM cu AP este expresia disponibilităţii comune de a intensifica eforturile pentru unificarea practicii judiciare, întărirea conlucrării în domeniul consolidării independenţei justiţiei şi îmbunătăţirii calităţii actului de justiţie. "Îi felicit pe colegii din cadrul instituţiei Institutului European al Ombudsmanului pentru faptul că în cadrul adunării generale de azi dimineaţă au modificat statutul, ne-am reales în funcţii de conducere", a declarat Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.