Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mariana Rarinca, la un pas să intre în ALDE

mariana rarinca

Călin Popescu Tăriceanu vrea să dea o lovitură de imagine înainte de alegerile parlamentare. Potrivit unor surse politice, președintele Senatului vrea să o convingă pe Mariana Rarinca să se alăture ALDE.

Joi dimineața, Rarinca se află în București, unde a fost chemată la discuții chiar de Tăriceanu. „Sunt în drum București. Zilele trecute a sunat telefonul și, când am răspuns, o voce bărbătească s-a recomandat: Mă numesc Călin Popescu Tăriceanu. Acum sunt în drum pentru o întrevedere cu domnul Tăriceanu. O fi de bine, o fi de rău, nu știu, voi vedea!”, a declarat Rarinca pentru stiripesurse.ro.

Mariana Rarinca a fost condamnată, în septembrie 2015, la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost acuzată că a șantajat-o pe președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Liviu Stanciu. În schimb, Rarinca a susținut că doar a încercat să recupereze o sumă de bani pe care Liviu Stanciu i-o datora.

Cooptarea Marianei Rarinca în ALDE ar fi o mutare importantă a președintelui Senatului în războiul său cu liderii sistemului judiciar, pe care i-a acuzat în ultimii ani de diverse „excese și abuzuri”, inclusiv în cazul Rarinca vs. Stanciu. Pe de altă parte, ar fi și o posibilă lovitură de imagine în tentativa de a atrage electoratul care nu „gustă” acțiunile DNA. ALDE are deja experiență în acest domeniu, senatoarea Cristiana Anghel ajungând în Parlament în 2012 după a petrecut o perioadă în greva foamei împotriva Guvernului Boc.

Vezi și: Mariana Rarinca prezintă DOCUMENTUL care CUTREMURĂ la vârf lumea justitiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.