Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marianne Faithfull, Iggy Pop și Etienne Daho, printre artiştii care o omagiază pe Jane Birkin

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Marianne Faithfull, Iggy Pop, Etienne Daho se numără printre personalităţile care i-au adus luni un omagiu cântăreţei Jane Birkin, găsită decedată duminică în locuinţa ei din Paris. Cântăreaţa avea 76 de ani, informează AFP.

''Iubita mea Jane a plecat'', a scris pe reţelele de socializare Marianne Faithfull, o cântăreaţă engleză care s-a remarcat în perioada ''Swinging London'' din anii 1960 şi care ulterior s-a mutat la Paris, potrivit Agerpres.

''O admiram foarte mult ca artistă şi sunt fericită că am colaborat'', a spus ea lăudând de asemenea stilul celei pe care ''visa'' s-o imite.

''Jane Birkin era o femeie frumoasă şi unică'', a reacţionat o altă personalitate pop-rock, Iggy Pop, pe contul său de Twitter.

Cel mai emoţionant omagiu a venit din partea lui Etienne Daho, care a scris luni un lung mesaj dedicat cântăreţei pe reţelele de socializare.

''Am iubit vocea ta unică, înaltă şi singulară, scrisul tău liber, poetic şi îndrăzneţ (...). Mereu sinceră. Mereu relaxată. Mereu prea modestă şi generoasă, atribuind reuşitele tale altora'', a spus cântăreţul, care a compus în colaborare cu Birkin albumul ''Oh ! Pardon tu dormais...'' (2020).

''Un moment de graţie'', îşi aminteşte el.

''Am însoţit acest capitol din viaţa ta pe disc şi pe scenă. Sfidând toate legile medicinei, luptătoare în faţa eternului, ţi-ai depăşit suferinţele fără să te plângi şi cu un surâs, pentru a aduce în fiecare seară victorii triumfale în faţa unui public emoţionat până la lacrimi. O lecţie'', mai scrie el.

De la Sheila la Clara Luciani, Benjamin Biolay, Alain Souchon şi Françoise Hardy, numeroase voci ale cântecului francez i-au adus un omagiu lui Jane Birkin.

Cântăreţul Miossec a spus la rândul său că este emoţionat de dispariţia cântăreţei. ''Jane Birkin a fost prima care m-a căutat să-i scriu versuri'', a spus el pentru publicaţia La Telegramme, amintind de ataşamentul pe care Jane Birkin îl avea pentru Finistere (vestul Franţei), unde cântăreaţa avea o proprietate.

După casa de modă Hermes, care a creat o poşetă cu numele ei, designerul Olivier Rousteing (Balmain) şi casa de modă Jacquemus, a venit rândul creatorului de modă Hedi Slimane să-i aducă un omagiu. El a publicat pe Instagram o fotografie în care Birkin apare într-un sacou şi o cămaşă albă, fotografie realizată cu prilejul unei campanii Saint Laurent din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.