Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, a modificat ilegal o clădire situată într-o zonă protejată a Capitalei

maricel pacuraru

Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, este acuzat că a modificat ilegal o clădire siuată într-o zonă protejată din sectorul 1 al Capitalei în care se află numeroase monumente istorice. Casa de pe strada Frumoasă nr. 20 are acum trei etaje şi a fost supraînălţată fără autorizaţie, după susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei, dar şi experţii Inspectoratului de Stat în Construcţii. Mai mult, autorităţile au sesizat organele de urmărire penală, mai exact procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, pentru a cerceta infracţiunea de executare de lucrări de construire fără autorizaţie, informează rtv.net.

Maricel Păcuraru a achiziționat în 2018, prin interpuși, un imobil situat în centrul Capitalei, ca urmare a unei executări silite. Surse au declarat, sub protecţia anonimatului, pentru România TV, că patronul Realitatea PLUS a început în dispreţul legii să facă tot felul de modificări, fără a avea vreo autorizaţie.

Primăria Municipiului Bucureşti a confirmat că Maricel Păcuraru a supraînălţat clădirea construită la sfârşitul secolului al XIX-lea, încălcând legea.

„Comunicăm faptul că, potrivit evidenţelor noastre, Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei nu a emis autorizaţie de construire pentru imobilul situat la adresa str. Frumoasă nr. 20, sector 1”, au precizat Reprezentanţii PMB, la solicitarea România TV.

De asemenea, patronul Realitatea PLUS, care ar fi cumpărat casa prin interpuşi, nu a cerut acordul Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a renova sau extinde imobilul de pe strada Frumoasă nr.20.

„În baza de date a Inspectoratului de Stat în Construcţii nu există anunţ de începere lucrări de renovare sau extindere. Instituţia noastră nu a emis acord pentru această locaţie.

Imobilul menţionat se află în zona protejată nr. 97 – «ţestutul tradiţional difuz, zona Occidentului, subzona L1B»”, a precizat Inspectoratul de Stat în Construcţii, la solicitarea România TV.

De asemenea, reprezentanţii ISC susţin că pentru clădirea care ar fi deţinută de Maricel Păcuraru prin interpuşi nu deţin „informaţii cu privire la existenţa acordului vecinilor” privind efectuarea de lucrări.

Detalii pe rtv.net!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.