Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marijuana i-a convins pe americani 'să-și vadă de sănătate': Farmaciile din Illinois luate cu asalt de sute de oameni dornici să primească 'leacul minune'

prajitura marijuana

Cozi de sute de persoane s-au format la farmaciile din statul american Illinois în prima zi a anului, când consumul de marijuana în scop recreativ a devenit legal, iar magazinele specializate au raportat vânzări totale de 3,2 milioane de dolari în 24 de ore, potrivit cnn.com, potrivit Mediafax.

Cele 37 de farmacii care au avut marijuana în ofertă au înregistrat 77.128 de tranzacţii pe 1 ianuarie, potrivit lui Toi Hutchinson, consilier în domeniul controlului consumului de canabis al guvernatorului J.B. Prtizker, într-o conferinţă de presă care a avut loc joi.

"Lucrul uimitor este că o parte semnificativă din încasări merge la fondul de investiţii al comunităţii, deci putem să ajutăm comunităţi care au fost grav afectate de războiul drogurilor", a spus Hutchinson.

"Deci vânzările sunt grozave, dar nu uitaţi de impactul pe care îl au asupra famililor din acest stat", a adăugat consilierul.

Vezi si: Guvernul Orban stă pe un butoi cu pulbere / SURSE

Miercuri, oamenii au venit cu maşina din toate colţurile statului, cozi de sute de persoane formându-se în faţa farmaciilor, în ciuda frigului de afară. Imagini similare cu oameni care au luat cu asalt magazinele au putut fi văzute şi în primele zile după legalizarea consumului de canabis în scop recreativ în state americane precum Colorado şi California, în 2014, respectiv 2018.

Prima achiziție de marijuana în scop recreativ din Illinois a fost făcută pe 1 ianuarie, la ora 6.00 dimineața, de la Farmacia nr. 33 din Chicago, în fața căreia se adunaseră peste 500 de persoane dornice să utilizeze planta fără a avea probleme cu legea.

"A putea procura și consuma marijuana în scop recreativ este un lucru minunat", a declarat Mejia, prima persoană care a cumpărat legal primele grame de canabis, pentru Chicago Sun-Times.

Illinois a permis încă din 2018 achiziționarea de marijuana în scop medical, dar acum a devenit cel de-al 11-lea stat din SUA care permite utilizarea și vânzarea sa în scop recreativ.

Legea - aprobată de Legislativul controlat de democrați și semnată de guvernatorul democrat J. B. Pritzker - le permite persoanelor cu vârsta minimă de 21 de ani să dețină până la 30 de grame de canabis în stare naturală (frunze și muguri uscați) și până la 5 grame de concentrat. Guvernatorul Pritzker a acordat și peste 11.000 de grațieri pentru cei care fuseseră condamnați pentru trafic sau deținere ilegală de marijuana.

Poliția era prezentă, miercuri, în fața principalelor magazine, doar pentru a controla traficul.

Althoff a avertizat că marijuana în scop recreativ nu poate fi consumată în public și a adăugat că, la fel ca toate produsele noi, poate fi puțin scumpă.

În octombrie 2018, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.