Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marijuana în valoare de peste un miliard de dolari, confiscată în apropiere de Los Angeles

canabis

Peste 16 tone de marijuana ilegală în valoare de aproximativ 1,19 miliarde de dolari au fost confiscate în comitatul Los Angeles, a anunţat miercuri şeriful comitatului Alex Villanueva, într-o conferinţă de presă, relatează Xinhua.

Operaţiunea, lansată în comun cu armata SUA, a început pe 8 iunie şi a durat zece zile. Ea a condus la cea mai importantă eradicare a culturilor ilegale de marijuana din istoria comitatului Los Angeles, cel mai populat comitat din Statele Unite.

În total, 131 de suspecţi au fost arestaţi, în timp ce percheziţii au avut loc în peste 200 de locaţii în cadrul operaţiunii, a spus Villanueva, adăugând aproape 375.000 de plante de marijuana, 65 de vehicule şi 180 de animale au fost confiscate.

Oficiali au declarat că se bănuieşte că în spatele fermelor ilegale de marijuana situate în zona deşertului din Antelope Valley, la circa 110 km nord de centrul oraşului Los Angeles, se află carteluri internaţionale.

În timp ce California a legalizat utilizarea marijuana în scop recreaţional în 2018, culturile ilegale s-au extins în acest stat. Detectivi de la Biroul narcotice al Departamentului Şerifului din Los Angeles au identificat peste 500 de culturi ilegale de marijuana în 2021, în creştere faţă de cele 150 identificate în 2020, potrivit unui comunicat publicat de birou în iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.