Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile bănci simt că le scapă banii printre degete - Șeful JPMorgan Chase vrea interzicerea criptomonedelor

forage.com
JPMorgan

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a atacat bitcoin şi alte criptomonede, sugerând în observaţiile făcute la Capitol Hill că acestea ar trebui interzise, transmite CNBC.

„Întotdeauna m-am opus profund cripto, bitcoin şi altele”, a declarat şeful celei mai mari bănci din SUA după active, interogat de senatoarea democrată Elizabeth Warren în timpul unei audieri în Comitetului bancar al Senatului, notează news.ro.

„Singurul caz de utilizare reală a acestuia sunt infractorii, traficanţii de droguri... spălarea banilor, evaziunea fiscală”, a spus el.

„Dacă aş fi guvern, le-aş închide”, a adăugat el.

JPMorgan Chase, implicată în industria cripto

Remarcile sunt cele mai recente atacuri ale lui Dimon împotriva criptomonedelor, deşi banca sa este puternic implicată în blockchain, tehnologia de sprijin pentru industria de 1.600 miliarde de dolari.

În declaraţiile anterioare, Dimon a numit bitcoin „o fraudă umflată”, un comentariu asupra căruia a revenit ulterior. De asemenea, o asemănase cu „o piatră de companie”.

Sub interogatoriul suplimentar din partea lui Warren, Dimon şi câţiva alţi directori generali ai băncilor mari, aduşi în faţa comitetului ca parte a unei audieri de rutină asupra industriei, au convenit că companiile cripto ar trebui să se confrunte cu aceleaşi reglementări împotriva spălării banilor ca şi marile instituţii financiare. Subiectul a marcat o notă rară de unitate între liderii băncilor şi Warren, de obicei un critic dur al industriei.

„Când vine vorba de politica bancară, de obicei nu mă ţin de mână cu directorii generali ai băncilor de mai multe miliarde de dolari, dar aceasta este o chestiune de securitate naţională. Teroriştilor, traficanţilor de droguri şi naţiunilor necinstite ar trebui să li se interzică să folosească cripto pentru activităţile lor periculoase. Este timpul ca Congresul să acţioneze”, a spus Warren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.