Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marilen Gabriel Pirtea, deputat PNL Timiș: 'Bugetul de stat pe 2021 arată o viziune curajoasă, îndreptată spre dezvoltarea României'

Marilen Gabriel Pirtea

Deputatul liberal de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea, apreciază propunerea de proiect pentru Bugetul de stat pe 2021 drept o măsură curjoasă orientată spre dezvoltarea României. Astfel, prin implementarea proiectului, Guvernul Cîțu urmărește redresarea ecomomică și „finanțarea modernizării statului”, arată un comunicat de presă.

Vezi și: PREMIERĂ Unde vor petrece soții Biden acest sfârșit de săptămână

„Propunerea de proiect publicată de Ministerul Finanțelor Publice pentru Bugetul de stat pe 2021 arată o viziune curajoasă, îndreptată spre dezvoltarea României, prin care guvernul condus de Florin Cîțu își asumă repornirea motoarelor economiei reale și finanțarea modernizării statului”, spune deputatul PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

„Investițiile sunt prioritatea majoră a acestui proiect de Buget de stat pe 2021, o adevărată linie de forță a politicilor publice prin care actualul guvern își dorește să construiască strategia de dezvoltare. Nivelul investițiilor este proiectat la 5,5% din PIB, astfel că discutăm despre cele mai mari investiții din ultimii ani, cu 8,3 miliarde de lei mai mult decât anul trecut”, subliniază deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

„Pe lângă Bugetul de stat, începând cu 2021 vom avea de planificat investițiile prin Mecanismul pentru Redresare și Reziliență (MRR), pentru care Parlamentul European a aprobat deja Regulamentul de funcționare. Acesta are o viziune multianuală și este caracterizat prin invesții rapide, pentru proiecte „mature” (care au chiar și studii de fezabilitate realizate). Mecanismul de Redresare și Reziliență alocă pentru România un total de 30,4 miliarde euro, dintre care 13,7 miliarde euro granturi (40%) și 16,6 miliarde euro (60%) împrumuturi avantajoase. Pe lângă Bugetul de Stat și bugetul planificat prin MRR pentru România, a treia componentă semnificativă de buget va fi atrasă prin bugetul multianual UE pentru țările membre, din cadrul financiar 2021-2027. Aceste trei surse de finanțare publică vor constitui pilonii dezvoltării, pe mai mulți ani”, observă Marilen Pirtea.

Vezi și: O vedetă Pro TV este însărcinată: a făcut anunțul în direct

„Investițiile vor crește în 2021 până la 60,8 miliarde de lei, cu peste 7 miliarde de lei mai mult decât în 2020, în condițiile în care procentul și suma finală alocată investițiilor anul trecut a fost oricum la cel mai mare nivel din ultimii 10 ani. Astfel, guvernul va mobiliza în 2021 toate resursele disponibile, cu o perspectivă vizionară, pentru a reduce la minim posibil efectele crizei pandemice și a reporni dezvoltarea, prin investiții inteligente” subliniază în final liberalul Marilen Gabriel Pirtea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.