Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina americană filmează un OZN care se scufundă în ocean după un zbor în zig zag. Pentagonul confirmă autenticitatea înregistrării

gadgetreport.ro
ozn

Controversa continuă în jurul clipurilor video care surprind apariția obiectelor zburătoare neidentificate (OZN). Există opinii divergente, unii susținând că sunt false sau doar drone, în timp ce alții cred că ar putea fi dovada existenței ființelor extraterestre pe Pământ. Într-o înregistrare video atribuită US Navy, un obiect zburător neidentificat este văzut ,,dansând” pe ecran înainte de a se prăbuși în ocean.

În prezent, există puține informații despre acest obiect, cu excepția faptului că Pentagonul a confirmat că înregistrarea este autentică, iar videoclipul a fost pus acum la dispoziție online de un documentarist OZN.

„Marina americană a fotografiat și filmat OZN-uri de formă „sferică” și alte vehicule zburătoare avansate; iată o parte din aceste imagini”, afirmă cineastul Jeremy Corbell pe site-ul său, unde a distribuit clipul și detalii despre obiect.

Potrivit lui Corbell, clipul a fost capturat în urmă cu trei ani, în 2019, dar abia acum a fost pus la dispoziția publicului. Se crede că acesta a fost filmat de pe USS Omaha, în timp ce nava militară se afla în largul coastei San Diego.

,,Chiar dacă asistăm la o înregistrare scurtă, putem trage concluzia că OZN-ul este capabil să se deplaseze atât prin aer cât și prin apă, ceea ce îl face mai avansat decât orice vehicul cunoscut, militar sau de altă natură”, a declarat expertul.

OZN cu diametru de doar 2 metri

Obiectul în sine este incredibil de mic, imaginile radar arată o minge solidă cu un diametru de doar 2 metri. Cu toate acestea, pare rapid, atingând viteze de până la 254 de kilometri pe oră în timpul zborului său aerian.

La scurt timp după ce a fost reperat, a fost efectuată o căutare cu ajutorul unui submarin, dar obiectul dispăruse, scrie gadgetreport.ro.

În prezent, nu se cunoaște niciun vehicul care să poată zbura prin aer pentru o perioadă lungă de timp și apoi să facă trecerea în apă și să continue să călătorească.

De-a lungul anilor, a fost explorat conceptul unui submarin zburător, dar provocările semnificative legate de aprovizionarea cu aer și combustibil au făcut ca ideea să fie imposibil de pus în practică.

În 2008, SUA s-au pregătit să emită contracte pentru o dronă submersibilă zburătoare, dezvoltată Lockheed Martin, însă de la proiect la producţie nu s-a ajuns niciodată. Cel puţin asta ştim oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.