Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina SUA refuză să dea publicității imaginile cu OZN-uri: Ar afecta securitatea națională

newsweek.com
ozn extraterestrii

Marina SUA admite că are mai multe videoclipuri cu OZN-uri, dar afirmă că lansarea în mod public a filmului ar „DĂUNA securității naționale”, deoarece ar dezvălui informații „prețioase” cu privire la operațiunile și capacitățile Pentagonului inamicilor Americii, notează dailymail.

Marina americană nu va lansa imagini suplimentare cu obiecte zburătoare neidentificate, deoarece acest lucru ar „afecta securitatea națională”.

Un purtător de cuvânt militar a făcut declarația ca răspuns la o solicitare a Legii privind libertatea de informare depusă de site-ul guvernamental de transparență The Black Vault - care a distribuit anterior mii de pagini de documente legate de OZN-uri primite de la CIA și alte agenții.

Solicitarea FOIA datează din aprilie 2020, imediat după ce Marina a lansat videoclipurile  filmate de piloții săi care înfățișau un tip de aeronave high-tech neidentificate care se mișcă în moduri care păreau imposibile.

„Divulgarea acestor informații va dăuna securității naționale, deoarece poate oferi adversarilor informații valoroase cu privire la operațiunile, vulnerabilitățile și/sau capabilitățile Departamentului de Apărare/Marină”, a scris Gregory Cason, director adjunct al biroului FOIA al Marinei, într-o scrisoare de răspuns distribuită. de The Black Vault. „Nici o porțiune din videoclipuri nu poate fi separată pentru lansare.”

Carson a explicat că Marina a lansat doar acele trei videoclipuri anterioare pentru că au fost deja divulgate presei și, prin urmare, au fost „discutate pe larg în domeniul public”.

„Având în vedere cantitatea de informații din domeniul public cu privire la aceste întâlniri, a fost posibilă eliberarea dosarelor fără alte prejudicii la adresa securității naționale”, a spus el.

The Black Vault a depus o contestație pentru a solicita eliberarea videoclipurilor care au fost respinse.

Indiferent de ceea ce aleg să elibereze, Pentagonul ia cu siguranță amenințarea OZN-urilor în serios. În timpul audierilor publice din mai, agenția a dezvăluit 400 de rapoarte de „fenomen aerian neidentificat” în ultimii ani - ceea ce este semnificativ mai mare decât cele 144 de incidente din 2004 care au fost raportate anul precedent.

Unsprezece dintre incidente au fost „aproape incidente”, în care avioanele militare abia au trecut de UAP-uri fără să se ciocnească.

Ronald Moultrie, cel mai înalt oficial al serviciilor secrete al Pentagonului, a declarat că guvernul nu a exclus posibilitatea ca aceste incidente să fie legate de viața extraterestră.

„Există elemente ale guvernului nostru implicate în... căutarea vieții extraterestre”, a spus Moultrie la audiere. „Scopul nostru nu este să ascundem ceva potențial, ci să înțelegem ce este poate acolo.”

„Toți suntem curioși și căutăm să înțelegem necunoscutul. Și ca profesionist în domeniul inteligenței de-a lungul vieții, sunt nerăbdător. Vreau explicații imediate pentru asta la fel de mult ca oricine altcineva. Cu toate acestea, înțelegerea poate necesita timp și efort semnificativ. Acesta este motivul pentru care ne-am străduit să ne concentrăm asupra acestui proces bazat pe date pentru a obține rezultate bazate pe fapte”, a declarat Scott Bray, director adjunct al Informațiilor Navale, parlamentarilor.

În iulie, Pentagonul a anunțat că a primit finanțare federală pentru a deschide un nou birou axat exclusiv pe gestionarea rapoartelor privind observările OZN de către S.U.A. Armată, Marina și Forțele Aeriene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.