Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marinarii români, apreciați de șeful Grupării navale NATO SNMCMG-2, care patrulează în Marea Neagră

youtube.com
fregata rusia

Şeful Grupării navale NATO SNMCMG-2, care patrulează în Marea Neagră, a transmis un mesaj de apreciere echipajului dragorului maritim "Locotenent Dimitrie Nicolescu" (DM 29), după ce a asistat la o serie de exerciţii pe mare de la bordul navei româneşti, informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Potrivit sursei citate, comandantul Standing NATO Mine Countermeasures Group-2, comandorul Alessandro Falcone, s-a îmbarcat luni, 29 iulie, la bordul bastimentului românesc la plecare într-o nouă misiune pe Marea Neagră, a grupării navale, din Portul Eregli (Turcia).

Conform surselor militare, oficialul NATO a urmărit atent manevrele de plecare a grupării din portul turcesc, după care a asistat la un exerciţiu de dragaj mecanic, executat de marinarii militari români, comandantul NATO SNMCMG-2 fiind impresionat de modul de planificare, organizare şi de executare a manevrelor de la bord, apreciind că toate secvenţele s-au desfăşurat în deplină siguranţă, în ciuda unei condiţiilor meteorologice severe.

"La sfârşitul vizitei, comandorul Falcone a specificat că avem tehnică diferită, dar, prin profesionalismul de care dau dovadă toţi membrii grupării şi prin camaraderia ce îi uneşte, reuşesc să îndeplinească misiunile primite. Înainte de a coborî de la bord, comandantul SNMCMG-2 i-a felicitat pe marinarii români şi le-a mulţumit pentru contribuţia adusă la succesul misiunii grupării NATO în Marea Neagră", se arată într-un comunicat al SMFN.

Dragorul maritim 29 revine miercuri, 31 iulie, în portul de bază Constanţa, la finalul recentei misiunii a NATO SNMCMG-2, de patrulare pe Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.