Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen a 'uitat' de omuleții verzi care au intrat în Crimeea: 'Locuitorii și-au exprimat liber dorința de a face parte din Rusia!'

M. C.
politico.com
marine le pen

Oameni înarmați și îmbrăcați în verde, fără insignă, au intrat în Crimeea, iar ulterior, în urma unui așa-zis referendum, peninsula a fost alipită de Federația Rusă. Liderul fracțiunii parlamentare a partidului Reunirea Națională din Franța, Marine Le Pen, a numit Crimeea o parte „legitimă” a Rusiei. Ea a vorbit pe această temă miercuri, 24 mai, răspunzând întrebărilor deputaților Adunării Naționale. Emisiunea a fost difuzată pe Twitter a camerei inferioare a Parlamentului din Franța.

"Crimeea a fost rusă timp de două secole și ucraineană timp de 60 de ani după ce a fost predată de dictator la capriciul său. Sunt un susținător fervent al referendumurilor și cred că locuitorii Crimeei și-au exprimat liber dorința de a face parte din Rusia prin vot", a spus Le Pen, o apropiată a Rusiei.

În plus, Le Pen a spus că în timpul vizitelor sale în peninsulă a comunicat cu localnicii și s-a asigurat că se simt mai mult parte a Rusiei.

Pe 13 aprilie anul trecut, Le Pen a declarat că încă consideră Crimeea rusă și nu regretă interdicția de a vizita Ucraina. Potrivit acesteia, istoria nu poate fi rescrisă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.