Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen acuză UE că vrea să renege valorile creștine care stau la baza fondării Uniunii

The Independent
Marine Le Pen

Uniunea Europeană 'încearcă să impună cu forţa' un proiect ce duce la 'abjurarea' valorilor fondatoare, între care 'valorile creştine ce fac parte din identitatea europeană', a apreciat vineri la Sofia lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen, citată de France Presse preluată de Agerpres

Cu ocazia unei vizite în Bulgaria, preşedinta Adunării Naţionale (ex-Frontul Naţional) a atacat 'UE, trista UE, federalistă şi mercantilă, grandilocventă şi autoritară, puternică doar prin miliardele sale'.

Citește și: Mișcare de ULTIMĂ ORĂ a soției lui Klaus Iohannis - Prima doamnă le-a trimis procurorilor un fax

'Ea propune în schimb ca popoarele Europei să renunţe să fie ele însele, abjurarea valorilor care stau la baza civilizaţiilor noastre şi, mai ales aici, pe acest pământ bulgar, unde valorile creştine sunt parte integrantă a identităţii voastre, a identităţii noastre europene', a adăugat Marine Le Pen.

Marine Le Pen s-a întâlnit la Sofia cu responsabili ai altor formaţiuni naţional-populiste europene: partidul bulgar Volia, SPD-ul ceh, Liga din Italia, Vlaams Belang din Belgia şi partidul Noua Dreaptă din Grecia.

Aceste partide lucrează la formarea de alianţe pentru alegerile europene din 2019, despre care Marine Le Pen afirmă că speră să aducă o 'mare schimbare politică'.

'Suntem pe cale să asistăm la un moment istoric, sfârşitul unei lumi, sfârşitul unui ciclu', a adăugat ea.

'Perioada globalizării sălbatice, care corespunde visului oligarhic al unui guvern planetar condus de către o castă mondială, se încheie', potrivit acesteia.

Ea şi-a reafirmat preferinţa pentru o 'alianţă europeană a naţiunilor', fără un 'big-bang instituţional': 'fiecare ţară europeană ar putea participa la această alianţă europeană a naţiunilor, fiecare naţiune îşi va păstra suveranitatea, libertatea, controlul frontierelor sale'.

Marine Le Pen a spus de asemenea că 'dacă Uniunea Europeană nu ar fi fost ceea ce este, probabil, Marea Britanie ar mai fi acolo'.



'Oare UE a dorit să pedepsească Marea Britanie? Evident!', a spus lidera extremei drept franceze. 'Ideea era de a face cât mai mult rău Marii Britanii, pentru ca nicio altă naţiune să nu vrea să se ridice împotriva Uniunii Europene', a adăugat ea, vorbind despre 'condiţiile inacceptabile impuse' Londrei.

'Acest şantaj s-a făcut prin vocea unui francez, Michel Barnier, care nu a fost la înălţime, mergând până într-acolo încât să instige la un război civil pentru a-şi atinge scopurile', potrivit acesteia. Michel Barnier este negociatorul şef al UE în discuţiile cu Londra care s-au încheiat miercuri cu un proiect de acord cu privire la Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.