Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen, atac dur la adresa comisarului european

comisia europeana

Şefa partidului de extremă dreaptă Frontul Naţional, Marine Le Pen, a cerut marţi guvernului francez să se lupte cu Bruxellesul şi să obţină 'pielea' lui Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, relatează AFP.

'Trebuie să ieşim din dezbaterea franco-franceză şi să angajăm o luptă cu Bruxellesul. Pentru a salva pielea agricultorilor şi crescătorilor francezi, trebuie să avem pielea lui Phil Hogan', a declarat ea cu prilejul unei vizite la un salon consacrat agriculturii organizat în fiecare an la Paris. 'Înţeleg nemulţumirea agricultorilor, suntem apărători ai agriculturii franceze nu numai în cuvinte, ci şi prin fapte', a adăugat candidata la alegerile prezidenţiale din 2017, care a precizat că războiul trebuie dus la Bruxelles.

Ea susţine că Phil Hogan, comisarul european pentru agricultură, 'se chinuie să explice că nu există o criză'. 'A făcut totul pentru a face situaţia cu adevărat catastrofică', a adăugat ea. Marine Le Pen l-a acuzat de 'conflict de interese' în ceea ce priveşte situaţia laptelui, dată fiind naţionalitatea sa irlandeză, şi a menţionat că 'a depus eforturi pentru a interzice etichetarea şi pentru lichidarea mijloacelor de reglementare' şi că este 'un mare apărător al acordurilor de liber schimb'. Salon agriculturii se derulează la Paris într-un climat tensionat, mai multe categorii de profesionişti, şi în special crescători de vaci de lapte şi de porci, susţinând că sunt în grav pericol din cauza preţului de vânzare prea scăzut al produselor pe care le vând şi al embargoului rus.

Cu prilejul vizitei sale de sâmbătă la inaugurarea salonului agriculturii, preşedintele socialist Francois Hollande, premierul Manuel Valls şi ministrul agriculturii Stéphane Le Foll, au fost huiduiţi de agricultorii furioşi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.