Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen IGNORĂ organele judicare franceze şi REFUZĂ să fie audiată

Marine Le Pen

Lidera extremei drepte franceze Marine Le Pen a refuzat să se prezinte miercuri la biroul poliţiei judiciare din Nanterre, unde fusese convocată, pentru a fi audiată în ancheta asupra unor angajări fictive la Parlamentul European, au declarat două surse apropiate anchetei, citate de portalul 20minutes, potrivit agerpres.

Marine Le Pen, candidata Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă) la alegerile prezidenţiale din Franţa, fusese convocată la audieri în aceeaşi zi în care şefa sa de cabinet Catherine Griset a fost pusă sub acuzare pentru tăinuire şi abuz de încredere în acest dosar.

Citeşte şi: SCANDAL la Washington. FBI se ia la trântă cu oficialii de la Casa Albă

Ancheta a fost declanşată după sesizarea Parlamentului European, potrivit căruia mai mulţi asistenţi ai europarlamentarilor Frontului Naţional au fost plătiţi de Bruxelles, deşi numele lor figurau şi în organigrama partidului, în Franţa.

Marine Le Pen, lidera unei mişcări anti-UE şi antiimigraţie, va da curs oricărei convocări, însă după alegerile din acest an, a declarat pentru Reuters Rodolphe Bosselut, avocatul său.

Într-o scrisoare, ea a declarat că nu va curs niciunei citaţii a poliţiei sau organelor judiciare până la alegerile parlamentare din 11 şi 18 iunie, potrivit 20minutes. Contactată de Le Monde, preşedinta FN a refuzat să justifice această decizie a sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.