Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen, înlocuită în fruntea grupului eurosceptic din Parlamentul European

The Independent
Marine Le Pen

Francezul Nicolas Bay, deputat din partea Frontului Naţional (FN), a fost desemnat luni seară la Strasbourg copreşedinte al grupului eurosceptic "Europa Naţiunilor şi Libertăţilor" (ENL) din Parlamentul European, urmându-i în funcţie şefei FN, Marine Le Pen, care nu mai este eurodeputată, a anunţat el, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Nicolas Bay, 39 de ani, va coprezida acest grup alcătuit din 40 de deputaţi europeni (dintre care 20 din partea FN), alături de celălalt copreşedinte, olandezul Marcel de Graaff. 

Parlamentarul francez a fost votat de 12 dintre cei 18 deputaţi europeni ai FN care au participat la vot. 

Pe lângă cei 20 de aleşi francezi proveniţi din FN, grupul ENL din Parlamentul European, constituit în iunie 2015, include şase italieni (cinci aleşi din Liga Nordului şi unui din Mişcarea Cinci Stele), patru olandezi ai Partidului Libertăţii (PVV) al lui Geert Wilders şi patru din rândul FPOe austriac. 

Mai fac parte, de asemenea, un reprezentant al Vlaams Belang belgian, doi ai Congresului Noii Drepte (KNP) polonez, o fostă membră a UKIP din Marea Britanie, românul Laurenţiu Rebega ales pe listele Partidului Conservator şi un german din AfD, partidul dreptei eurosceptice şi populiste. 

Votul de luni seară a fost necesar după ce preşedinta FN, Marine Le Pen, a părăsit Parlamentul European în iunie. Ea a fost aleasă în Adunarea Naţională a Franţei, la câteva săptămâni după eşecul în turul al doilea al prezidenţialelor, în faţa lui Emmanuel Macron.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.