Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen prevede schimbări majore în UE după alegerile europarlamentare

The Independent
Marine Le Pen

Lidera extremei-drepte franceze Marine Le Pen a declarat vineri că se aşteaptă la un val tot mai mare pentru mişcările naţionaliste care va duce la schimbări fundamentale în UE după alegerile europene din luna mai, relatează DPA preluată de Agerpres.

Marine Le Pen, lidera Adunării Naţionale (fostul partid Frontul Naţional) şi candidată fără succes la alegerile prezidenţiale din 2017 din Franţa, a evidenţiat avansul unor partide precum Democraţii Suedezi şi Liga din Italia.

"Cred că partidele pro-suveranitate, dacă putem să spunem aşa, partidele patriotice, partidele care vor mai puţină UE sau o organizare europeană diferită, vor obţine rezultate mult mai bune decât în urmă cu cinci ani", a estimat Le Pen.

"Funcţionarea Parlamentului European, precum şi cea a Consiliului (European) vor fi în orice caz răsturnate de această creştere", a declarat ea la Paris. pentru Press Association, agenţie anglo-americană de presă.

Faptul că partidele de extremă-dreapta şi naţionalist-conservatoare sunt deja la guvernare în Italia, Ungaria, Austria şi Polonia va avea un rol în această schimbare de putere, a susţinut Le Pen.

"Puteţi fi siguri că situaţia nu va mai fi chiar la fel în jurul mesei în cadrul Comisiei Europene" cu comisari desemnaţi de guvernele populiste din Ungaria, Polonia, Austria şi Italia, a spus ea.

Consiliul European pentru Relaţii Externe, un think tank pro-UE, a atras atenţia săptămâna trecută că dacă partidele populiste vor câştiga o treime din locurile din PE, vor avea puteri semnificative pentru a-şi impune agenda

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.