Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen REACŢIONEAZĂ după atacul terorist din Londra

The Independent
Marine Le Pen

Atacul comis miercuri în faţa Parlamentului britanic evidenţiază importanţa protejării graniţelor naţionale şi intensificarea măsurilor de securitate, a declarat joi candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, relatează Reuters, conform agerpres.

Lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen a declarat pentru BFM TV şi postul de radio RMC că ţările trebuie să coopereze în ceea ce priveşte schimbul de informaţii şi a pledat pentru închiderea moscheilor care au legături cu extremismul şi retragerea cetăţeniei în cazul persoanelor care deţin mai mult de un paşaport şi care se fac vinovate de comiterea de atacuri.

TEROARE în Londra. ŞAPTE suspecţi au fost ARESTAŢI - LIVE VIDEO

'Problema cu care ne confruntăm în prezent este această formă de terorism low-cost', a afirmat Le Pen. 'Trebuie să ne controlăm graniţele', a adăugat ea.

Poliţia britanică pentru combaterea terorismului investighează identitatea atacatorului care a ucis trei persoane şi a rănit circa 40, după care a fost împuşcat mortal de poliţie chiar lângă Parlamentul britanic.

În atac au fost răniţi de asemenea trei liceeni francezi. Ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault a anunţat, într-un comunicat, că se va deplasa joi la Londra şi se va întâlni cu victimele franceze ale atacului.

Le Pen înregistrează în prezent scoruri relativ ridicate în sondajele de opinie, înainte de alegerile prezidenţiale din luna aprilie şi mai, dar aceste sondaje indică de asemenea că va pierde în faţa candidatului de centru Emmanuel Macron în turul de scrutin decisiv.

Circa 40 de persoane au fost rănite atunci când un bărbat, îmbrăcat în negru şi purtând barbă, a intrat miercuri după-amiaza cu maşina sa în mulţime pe podul Westminster, în faţa Big Ben, înainte de a înjunghia mortal un poliţist încercând să intre în Parlamentul de la Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.