Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen, şi-a exprimat regretul că preşedintele Emmanuel Macron nu a spus nimic despre imigraţie în discursul său împotriva separatismului

The Independent
Marine Le Pen

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, şi-a exprimat regretul marţi că preşedintele Emmanuel Macron nu a spus nimic despre imigraţie în discursul său de vineri împotriva separatismului şi în special a islamismului radical, relatează AFP şi France 24, potrivit Agerpres.

'Nu este nimic despre imigraţie. Or, imigraţia masivă anarhică creează destul de evident terenul pentru comunitarism, el însuşi terenul de reproducere pentru fundamentalismul islamist', a declarat la RTL şefa Adunării Naţionale (Rassemblement National, RN), înainte de întâlnirea cu ministrul de interne Gerald Darmanin în cursul dimineţii de marţi. Acesta din urmă are programate întâlniri cu toţi liderii de partid pentru a discuta despre viitorul proiect de lege privind separatismul în Franţa.

'Trebuie să oprim această imigraţie masivă' prin limitarea cotei de imigranţi la 10.000 de persoane, pentru că '400.000 de persoane primite în fiecare an sunt prea multe', şi 'expulzarea tuturor celor care comit delicte şi crime în ţara noastră' sau 'susţin predici împotriva valorilor Republicii franceze', a pledat lidera extremei drepte.

În discursul lui Emmanuel Macron 'există o serie de măsuri care merg în direcţia corectă, însă o anumită parte dintre ele sunt ineficiente' şi 'există lacune', a apreciat Marine Le Pen, care intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale din 2022.

'Preşedintele Republicii are câteva intuiţii. El spune în mod clar lucrurilor pe nume', 'el numeşte wahabismul, salafismul, Frăţia Musulmană ca fiind ideologii vectori ai separatismului', a salutat lidera extremei drepte, care a pierdut în turul doi al scrutinului prezidenţial din 2017 în faţa lui Macron.

Dar 'conceptele sunt încă puţin dificil de stăpânit' când Emmanuel Macron vorbeşte despre 'islamismul radical', deoarece 'nu există islamism moderat', a opinat ea.

'Se creează impresia că preşedintele Republicii crede, şi nu numai în acest domeniu, că dacă spune ce trebuie de făcut problema este ca şi rezolvată', a adăugat Marine Le Pen.

Lidera RN consideră că închiderea a 15 moschei salafiste 'din cele 150 în trei ani este totuşi foarte puţin', întrebându-se retoric 'pe baza căror criterii' va fi controlată finanţarea din străinătate a moscheilor din Franţa. Ea s-a pronunţat împotriva 'fişelor S' în care sunt trecuţi suspecţii de terorism, exprimându-se în schimb pentru un 'cadru juridic oferit companiilor' private pentru a-i'autoriza pe şefii acestora să treacă în reglementările interne ale firmelor că acestea se conformează principiilor laice'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.