Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Alberto Kempes, cu ocazia promovării cărţii sale 'Matador, autobiografia mea': O Cupă Mondială la fiecare doi ani este prea mult

cupa mondiala

Fostul fotbalist argentinian Mario Alberto Kempes a afirmat, cu ocazia promovării cărţii sale "Matador, autobiografia mea", la Târgul de Carte de la Valencia, că vede propunerea FIFA de a organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani ca fiind disproporţionată şi susţine că va prejudicia randamentul fotbaliştilor, informează agenţia EFE, citat de agerpres.

"O Cupă Mondială la fiecare doi ani este prea mult. Eu cred că jucătorii de fotbal nu pot fi epuizaţi în această manieră, ar fi o exagerare. La nivel de FIFA sau UEFA sunt mai mulţi bani, sigur, dar pentru cei care oferă spectacolul nu va fi bine. În loc să ajungă la 36 sau 37 de ani într-o bună condiţie, la 30 de ani ei vor fi epuizaţi. Aş vrea să văd că la o Cupă Mondială se ajunge cu toate forţele", a spus Kempes.

Campion mondial cu echipa Argentinei în 1978, Kempes a amintit, în cartea sa, că "atunci când joci nu te mai gândeşti la ziua de mâine, visezi să fii campion şi să joci pentru echipa naţională''.

''Nu am ştiut niciodată că voi fi golgheter, pentru că poziţia mea nu era de atacant, ci de mijlocaş, la fel cum nu mi-am imaginat că voi juca la trei Cupe Mondiale", a subliniat Kempes.

Ideea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani, care ar urma să alterneze începând din 2028 cu turneele continentale, de asemenea bienale, a fost lansată de FIFA şi se confruntă cu un val de reacţii ostile, în special în Europa.

Un raport ar urma să fie publicat în noiembrie şi o altă reuniune va putea fi organizată înainte de finalul anului, pentru dezbaterea proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.