Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Draghi apără măsurile luate de BCE în fața criticilor germane

Mario Draghi

Mario Draghi are doi adversari încapatânati: inflatia scazuta din zona euro si scepticismul Germaniei legat de masurile luate de BCE, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

O revenire în creditare, o producție care sa se dovedeasca rezistenta Șocurilor la nivel global sunt principalele argumente ale BCE în favoarea stimulilor și a eficienței acestora. Președintele BCE a folosit joi aceste argumente pentru a-și construi un caz împotriva criticilor germani, care spun ca nu este pe calea cea buna.

Dupa mai bine de patru ani la cârma bancii centrale, Draghi este în continuare atacat continuu de Germania, unde percepția publica a sa, de un italian care ucide conturile de economii cu dobânzile mici, a devenit parte din viața de zi cu zi.

"Neliniștea în piața și în politica poate exploda oricând ca un gheizer, dar ECB va continua masurile pe care le ia, solida ca o stânca. Pe masura ce apar mai multe date, este din ce în ce mai ușor pentru ei sa spuna ca masurile funcționeaza", a spus Torsten Slok, economist la Deutsche Bank în New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.