Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Draghi îi dă asigurări lui Zelenski că Roma nu va recunoaşte ”referendumurile” ruse

Mario Draghi

Premierul italian în exerciţiu Mario Draghi i-a dat asigurări joi preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Italia ”nu va recunoaşte rezultatul referendumurilor” organizate de către Moscova în teritorii ocupate de ruşi în Ucraina, relatează AFP.

Mario Draghi a confirmat, în această convorbire la telefon, ”susţinerea continuă a Guvernului italian a autorităţilor şi a populaţiei ucrainene în toate domeniile”, anunţă într-un comunicat serviciile sale.

Întrebări se puneau cu privire la o eventuală schimbare de poziţie a Italiei, în urma victoriei, în alegerile legislative italiene, duminică, a unei coaliţii dominate de extrema dreaptă, a şefei Partidului Fratelli d'Italia (post-fascist) Giorgia Meloni.

Însă Giorgia Meloni, care urmează să devină premierul Italiei, a dat marţi asigurări Kievului de susţinerea sa.

”Ştiţi că puteţi conta pe susţinerea noastră loială a cauzei libertăţii poporului ucrainean. Rămâneţi puternici şi păstraţi-vă încrederea de nezdruncinat”, a scris pe Twitter, în engleză, Giorgia Meloni, adresându-se preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Ea răspundea astfel unui mesaj transmis de şeful statului ucrainean, în care acesta o ”felicita” pentru victoria Partidului său Fratelli d'Italia.

”Apreciem susţinerea constantă a Italiei oferită Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse. Contăm pe un parteneriat productiv cu noul Guvern italian”, scria, în italiană, în acest tweet Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.