Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marirea salariilor medicilor, o teapa / SURSE

doctori

Premierul Victor Ponta si ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu au anuntat la inceputul acestei saptamani ca salariile medicilor urmeaza sa fie marite cu 25%. Surse din cadrul Ministerului de Finante sustin ca majorararea de 25% nu se va face raportat la INTREGUL SALARIU. Aceasta majorare se va aplica de fapt unei sume suplimentare pe care medicii urmeaza sa o primeasca prin noua lege a salarizarii.

Deci salariile medicilor nu vor creste efectiv cu 25%.

Sursele citate de gandul.info sustin de asemenea ca personalului tesa din sistemul sanitar nu li se vor aplica aceste mariri.

Totodata Ministerul Finantelor nu este de acord nici cu impozitarea 'atentiilor' primite de medici, intrucat de multe ori acestea nu sunt acordate sub forma de bani, ci pot fi 'atentii' platite in natura - de exemplu prin produse alimentare (gaini, oua, etc.), la care este aproape imposibil de calculat un impozit, potrivit surselor din minister.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a evitat, intr-o interventie la Realitatea TV, sa explice CUM vor fi majorate salariile medicilor si a declarat ca asteapta propunerile din partea ministerului Sanatatii. El a confirmat insa ca majorarile salariale nu se vor aplica personalului tesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.