Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Budăi, anunţ pentru pensionari: Ce se întâmplă cu plata ajutoarelor de 250 şi 700 de lei

gov.ro
Marius Budăi

Ministrul Muncii a făcut declaraţii exclusive, miercuri seara, la România Tv, despre plata ajutoarelor de 250 şi 700 de lei pentru pensionari.

Marius Budăi dă asigurări că până la data de 15 iulie, toţi pensionarii cu venituri mici mai mici de 2000 de lei vor primi cei 700 de lei promişi de stat.

„Ajutorul de 700 de lei nu a ajuns încă la toti romanii. Pana la data de 15, toti cei care se incadreaza vor primi banii pe card sau prin intermediul postasului.

Pragul de 2000 de lei a fost o decizie luată de coaliţie, ghidându-ne dupa pensia medie din România”, a declarat ministrul Muncii.

Reamintim că Guvernul a adoptat, recent, o OUG care prevede acordarea unui sprijin financiar de 700 de lei pentru toţi pensionarii din sistemul public şi militar care au venituri de mai puţin de 2.000 de lei pe lună. Banii se acordă o singură dată, în luna iulie.

Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari afectaţi de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum, în special hrană, aflaţi în risc de excludere socială.

Veniturile lunare la care face referire Ordonanţa de urgenţă sunt:

a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;

c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;

d) venituri din indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare;

e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plăteşte ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate şi realizate de aceeaşi persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

De asemenea, în cadrul emisiunii moderate de Violeta Romanescu, Marius Budăi a făcut câteva precizări importante legate de plata ajutorului de 250 de lei.

„În acest an vor fi patru transe de plată pentru ajutorul de 250 de lei. Se va acorda pentru lunile iunie, august, octombrie si decembrie. Inca suntem in activitatea de distribuirea a cardurilor pentru populatie”, a mai spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.