Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Budăi anunță că după ridicarea stării de alertă nu se va mai acorda şomaj tehnic: Rămâne în vigoare 'kurzarbeit'

gov.ro
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunţat, marţi, că odată cu ridicarea stării de alertă, începând de miercuri, nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar rămâne în vigoare măsura „kurzarbeit”, încă trei luni de la ridicarea stării de alertă. De asemenea, nu mai sunt obligatorii decalarea programului de muncă şi nici telemunca şi nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituţiile de stat, anunță news.ro.

”Ridicarea stării de alertă aduce schimbări şi în domeniul gestionat de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale! Astfel, nu se va mai acorda şomaj tehnic, dar rămâne în vigoare „kurzarbeit” (OUG 132/2020) încă trei luni de la ridicarea stării de alertă”, a scris ministrul Muncii, pe Facebook.

Marius Budăi mai anunţă că şi valabilitatea contractelor colective de muncă (CCM) se prelungeşte automat tot cu 90 de zile, iar părinţii care au în îngrijire copii sau adulţi cu handicap înscrişi în sistemul de învăţământ (OUG 110/2021) pot primi zile libere până la finalul anului şcolar 2021-2022.

”Nu mai sunt obligatorii nici decalarea programului de muncă şi nici telemunca, dar acesta pot fi stabilite, în continuare, cu acordul angajatorului. Nu în ultimul rând, nu se mai ocupă posturi fără concurs în instituţiile de stat”, precizează ministrul.

Începând de miercuri, nu va mai exista starea de alertă pe teritoriul României, Guvernul hotărând să nu mai prelungească această situaţie excepţională, declarată în perioada pandemiei de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.