Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Copil l-a impresionat pe Roger Federer, în finala de la Basel: Schimbul de replici ANTOLOGICE de la festivitatea de premiere

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1.

"E al doilea discurs pe care îl țin, sper să nu fiu jenant. Roger, a fost o onoare pentru mine să mă aflu în același loc cu tine. Vreau să îți mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut în tenis - vorbesc pentru mine și pentru toți jucătorii din topul 200. Sper ca de acum încolo cariera mea s-o ia în sus, e foarte frumos să joci în locuri ca cel în care m-am aflat azi. Le mulțumesc tuturor fanilor care au venit din România să mă susțină, îi mulțumesc lui Andrei Pavel, care a avut mereu încredere în mine și este aici lângă mine. Am început turneul ceva mai devreme decât Roger, deci mi-a fost un pic mai dificil. Le mulțumesc tuturor fanilor care au venit din România să mă susțină", a fost discursul emoționant al lui Marius Copil.

Citește și: Liviu Dragnea a mărturisit! Care este motivul pentru care a creat Tel Drum

Jocul românului l-a impresionat pe Federer, care a ținut să îl încurajeze pe tenismanul român după finală: ”Felicitări, Marius! Îți doresc să joci la fel de bine și în sezonul următor. Jocul tău merită să fie răsplătit cu rezultate bune. Am fost tensionat astăzi. Nu am putut să-mi fac jocul aşa cum speram împotriva lui Copil. El s-a descurcat foarte bine. A jucat un tenis frumos. Din fericire am ştiut să profit de oportunităţile avute în această săptămână şi cred că asta mi-a adus victoria.”.

"Sper să fie doar începutul unui nou drum pentru mine. Un drum pe care mi l-am dorit și pentru care am muncit atât de mult. Am trăit fiecare punct din finală în fața lui Federer și mă bucur că l-am avut ca adversar. Am învățat foarte multe din această experiență. Sunt norocos să am o echipă foarte bună alături de mine cu ajutorul căreia progresez în fiecare zi. Le mulțumesc tuturor celor care au venit la Basel să mă susțină și celor care au trăit toate emoțiile în fața televizorului. Vă mulțumesc pentru miile de mesaje frumoase!", a scris Marius Copil, pe Facebook.

Citește și: Important! Iată cum ne dăm seama cu 24 de ore înainte că va veni un cutremur

"Rezultatele obţinute în ultima vreme îmi dau mare încredere, acum sezonul s-a terminat pentru mine, fac o pauză şi apoi revin la Doha (n.r. - perioada 31 decembrie - 6 ianuarie). De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer, a fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani şi visam la acest lucru, mă bucur că am avut ocazia să evoluez contra lui. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală, nu în primele tururi", a declarat Marius Copil, duminică, pentru News.ro.

Copil speră ca de acum fanii români să susţină mai mult şi jucătorii, nu doar sportivele din circuitul WTA. "Mă bucur că lumea m-a descoperit acum, sper să mă susţină, m-ar ajuta foarte mult, foarte mult. Sper să scrie mai mult de tenisul masculin. La feminin stăm bine, Simona Halep a făcut ceva fenomenal şi ajută tenisul feminin extrem de mult. Dar şi Horia (n.r. - Tecău) are o grămadă de turnee câştigate şi face ceva extraordinar. Acum sper să fim şi noi mai urmăriţi. Sper la simplu să mai vină jucători din spate, să tragă în primii 100. Să fie mai pozitivi, pentru că sunt unii foarte buni", a precizat românul.

Citește și: Piedone, mesaj important la trei de la COLECTIV: ‘Simt cu toată fibra mea de părinte și de om că timpul nu mai poate rezolva nimic’

Pentru Marius Copil nu a fost greu să vorbească în limba germană la Basel, deoarece a făcut şcoala germană la Arad. "Vorbesc cinci limbi străine, am trăit la Munchen câţva ani, am făcut şcoala germană la Arad, a fost foarte uşor pentru mine".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.