DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Marius Dunca despre Legea sportului: Statul şi-a făcut datoria, aşteptam rezultatele

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius-Alexandru Dunca, a declarat vineri, la Braşov, că modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului, prin Ordonanţă de Guvern, permite finanţarea activităţilor sportive de către administraţiile publice locale până la un plafon de 5% din buget şi aşteaptă ca reprezentanţii autorităţilor locale, pe de o parte, şi asociaţiile, federaţiile şi cluburile sportive, pe de altă parte, să se implice în "restartarea" sportului românesc. "Această modificare a Legii sportului este un prim pas, în momentul de faţă sportul se poate finanţa, sau primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene pot finanţa sportul până la un plafon maximal de 5%. Am pus un plafon de 5% pentru a nu exista suspiciune de oportunitate, de ce investim în sport şi nu investim în străzi, în canalizare? Acum este datoria şi responsabilitatea asociaţiilor, federaţiilor şi cluburilor sportive să vină cu proiecte, să iniţieze proiecte pentru dezvoltarea sportului. Noi, ca stat, ne-am făcut datoria, aştept să văd, să spun aşa, cu ce viziune, cu ce strategie de relansare a sportului vin", a afirmat Marius Alexandru Dunca, anunţă Agerpres.

Ministrul Tineretului şi Sportului a mai spus că pasul următor va fi o lege a sponsorizării mai "clară şi mai transparentă", iar în final o nouă lege a sportului, care să prioritizeze sporturile cu cel mai mare potenţial. "Următorul pas este să facem legea sponsorizării mai clară şi mai transparentă. Legea o va face mediul de afaceri, am cerut deja acest lucru. După aceea putem vorbi despre o nouă lege a sportului, unde clar să prioritizăm federaţiile, federaţiile care ne-au dat şi ne dau la jocurile olimpice, la campionatele mondiale şi europene demnitatea de a fi român, mândria şi unde am demonstrat că nimic nu este imposibil şi putem fi primii în lume. (...) Este un raţionament extrem de simplu, sunt sporturi care nu necesită o investiţie uriaşă, dar ne dau nouă demnitate. (...) Oricât aş investi în fotbal, spre exemplu, este foarte greu să ajungi alte ţări, precum Germania, Spania sau Anglia, dar putem investi în gimnastică, scrimă şi altetism, unde încă avem antrenori, unde avem resurse umane în generaţia tânără. (...) Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să resetăm sportul românesc, pe de o parte factori decizionali, iar pe de altă parte cei care sunt implicaţi în sport, (...) pentru că sportul este cel mai bun ambasador", a mai precizat ministrul Dunca.

Acesta a fost prezent vineri, la Braşov, împreună cu ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, pentru a participa la conferinţa organizată de Asociaţia Oamenilor de Afaceri "PROINVEST".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.