Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Domnule Iohannis, lăsați piramidele, vă invit să faceți poze cu steagul României de pe muntele Tâmpa!

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

Senatorul PSD Marius Dunca l-a invitat pe președintele Klaus Iohannis la Brașov pentru a face poze cu drapelul de pe muntele Tâmpa, dar și pentru a discuta cu cetățenii și cu reprezentanții HoReCa despre problemele reale ale unui stat eșuat.

”În situația în care sute de români mor în fiecare zi din cauza lipsei medicamentelor din spitale, iar criza guvernamentală se adâncește, președintele ar fi trebuit să aibă decența de a rămâne în țară, pentru a media și a pune capăt crizei politice, nu să meargă să viziteze piramidele. Traversăm o criză sanitară, dar și una economică. Domnule Iohannis, dacă tot vă place să fiți turist, vă invit să veniți la munte, la Brașov! Vom urca pe Tâmpa să vedeți steagul României, să vă aduceți aminte că aveți o țară de condus și vom merge pe străzi să vorbim cu brașovenii și cu reprezentanții HoReCa despre problemele pe care le întâmpină.

În timp ce președintele s-a plimbat prin Egipt, PSD a demarat consultări cu societatea civilă pentru ”O lună de solidaritate” în combaterea pandemiei. Discuțiile, strict la nivel de specialiști, au avut obiectivul de a stabili împreună cu reprezentanții celor pe care pandemia i-a lovit cel mai rău, un plan coerent de acțiune. Consultarea este calea firească și eficientă de acțiune și nu haosul, improvizația și brambureala Guvernului, care au făcut din România un imens cimitir.

La intenția domnului Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, Partidul Social Democrat a avut o întâlnire cu reprezentanții  mediului de afaceri, aceștia și-au exprimat doleanțele. Se plâng că de 18 luni trăiesc în incertitudine și că sunt mințiți. 90% din firme nu au primit compensațiile promise.  Voucherele de vacanță au fost tăiate exact când ar fi fost mai mare nevoie de ele. 30% din firmele din industria de evenimente nu mai există. Măsura 3 a fost anulată și aproximativ 27.000 de IMM-uri au rămas fără finanțare.  Ce s-a întâmplat cu sumele record care au fost împrumutate de Guvernul Cîțu, fiindcă în economie nu s-au întors?

Reprezentanții mediului de afaceri au ridicat și problema introducerii certificatului verde la locul de muncă. Ce se va întâmpla cu persoanele care au obținut postul prin concurs și au contract în derulare, dar nu pot prezenta certificatul verde în condițiile în care 60%-70% din personal nu este vaccinat? Ce vor face, atât angajatorii, cât și angajații, în ziua imediat următoare introducerii obligativității certificatului verde la muncă?

Trebuie să existe un parteneriat între stat și mediul privat. Operatorii plătesc taxe și impozite, plătesc salariile celor de la stat, dar nu sunt niciodată consultați. În schimb, au parte doar de decizii heirupiste, lipsite de viziune care le afectează afacerile. Să nu uităm că mediul privat reprezintă motorul economiei!” a încheiat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.