Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: În loc să pregătească spitalele pentru valul 4, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă erau ocupați să pună în PNRR comisioane grase de 25 mil de EURO

Digi24
Marius Dunca

Senatorul PSD Brașov Marius Dunca ia atitudine în cazul serviciilor de consultanță din PNRR, ale căror costuri sunt de-a dreptul sfidătoare la adresa românilor.

”Cu toții știm că responsabili pentru gravitatea valului 4 sunt Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, foștii miniștri USR de la Sănătate, care nu au luat măsuri, deși știau ce urmează. Realitatea crudă este că în mandatul celor doi domeniul sanitar a fost privat de un management profesionist. Haosul a domnit în unitățile spitalicești din întreaga țară. În loc să pregătească spitalele pentru pandemie, cei doi erau ocupați să pună în PNRR comisioanele grase de 25 milioane de Euro pentru firmele de casa ale USR-ului, cu acceptul domnului Ghinea.

Poate ne răspund domnii Ghinea și Voiculescu, împreună cu doamna Ioana Mihăilă, cum de au fost planificate servicii de consultanță de cinci ori mai mari decât valoarea proiectului în sine? Câștigul unui consultant ar fi într-o zi de minim 3400 de lei, în vreme ce un medic primar câștigă 8-9.000 lei într-o lună! Numai pentru ajustarea cadrului legislativ, de exemplu, este prevăzută consultanță timp 1441 de zile x 693 de euro/zi. Dincolo de tariful zilnic, revoltător de mare, crede cineva să această ajustare a cadrului legislativ poate avea loc continuu, timp de 1441 de zile? Extrem de grav este că niciuna dintre cele 22 de structuri ale ministerului Sănătății nu a fost consultată și nu a participat în niciun fel la redactarea componentei de Sănătate a PNRR, deși vor fi obligate să aplice măsurile.

Păcat că domnii Voiculescu și Ghinea nu au fost atât de vocali, cum sunt zilele acestea pe rețelele de socializare, când au făcut parte din Guvern și românii așteptau soluții de la ei. Poate ar trebui să înțeleagă că dacă putem vorbi acum despre relaxarea restricțiilor, acest lucru se datorează domnului profesor Alexandru Rafila și modului eficient în care a gestionat valul 5. Transparența pe care a impus-o a fost elementul care a adus credibilitate în relația cu populația.  Din păcate, exact de transparență nu au avut parte românii din partea celor de la USR!” a concluzionat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.