Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca, senator PSD: Ceea ce se întâmplă acum la Brașov este dovada faptului că administrația USR nu este absolut deloc ancorată în realitate

www.ziuaconstanta.ro
Marius Dunca

În această săptămână s-au împlinit trei ani de când USR și Allen Coliban administrează Municipiul Brașov. O analiză a celor trei ani de administrație USR ne indică faptul că la Brașov nu au fost aplicate nici promisiunile din campania electorală ale acestui partid, dar nici alte lucruri care se află pe agenda publică. Mai mult, administrația USR a fost protagonista unei serii numeroase de scandaluri care au ridicat semne de întrebare cu privire la transparența și profesionalismul administrației.

Aceste aspect deloc de neglijat, provocat de lipsa de profesionalism, de managementului defectuos și de iresponsabilitatea administrativă ale USR, a ajuns să creeze un climat de neîncredere în administrația publică locală. Brașovenii așteaptă de trei ani ca administrația USR să demonstreze un nivel înalt de profesionalism și să fie deschisă dialogului cu cetățenii.

Cele mai grave acuzații cu care s-a întâlnit această administrație au fost dezvăluite de rapoartele Camerei de Conturi, rapoarte care indică o serie de prejudicii aduse bugetului local. Astfel, Camera de Conturi a constat o abatere de 132.575 lei în cazul funcționării muzeului BUM organizat de Asociația AMURAL în catacombele Brașovului și 3,5 milioane de lei cheltuiți din bugetul Primăriei Brașov pe parcursul anului 2021 în Afacerea F.C. Brașov – Steagul Renaște cu abateri de la legalitate și regularitate. Mai mult, Camera de Conturi a sesizat atât DNA cât și ANI în urma controlului efectuat la Primăria Brașov. În plus, organele statului au constat și faptul că administrația USR a Brașovului a efectuat o serie de plăți către case de avocatură în baza unor contracte încheiate cu acestea, contracte pe care Camera de Conturi le consideră ca nefiind necesare. Cu alte cuvinte, bani de la bugetul local achitați unor case de avocatură care nu au făcut aproape nimic pentru administrația brașoveană, neexistând litigii care să necesite reprezentarea unor casele de avocatură.

O altă acuzație gravă are ca obiect anularea pe cale judecătorească a certificatului de urbanism și a autorizației de construire pe care administrația USR a Brașovului a oferit-o primarului Coliban pentru renovarea unei case din proprietatea acestuia. Acest lucru ne indică

faptul că este posibil să ne aflăm în prezența unor abuzuri ale acestei administrații din care ar urma să câștige actualul primar.

Senatorul Marius – Alexandru Dunca, Președintele Organizației Județene Brașov a PSD, a declarat: „Brașovenii au avut așteptări mari de la administrația USR. Din păcate, cei trei ani scurși ne demonstrează faptul că ne aflăm în fața unei administrații iresponsabile care administrează în contra intereselor Brașovului. Nu au fost demarate lucrări de infrastructură mare, nu au fost aplicate politici de mediu, nu a fost diminuată poluarea și situația mirosurilor neplăcute a rămas doar în stadiul de discuții sterile. În plus, promisiunile USR de a construi câte un parc în fiecare cartier al Brașovului, s-au dovedit a fi fără acoperire. La fel cum au fost și centrele medicale de permanență ce ar fi urmat să funcționeze în fostele centrale termice dezafectate din cartierele Brașovului. Coliban și USR au dovedit timp de trei ani multă incompetență și extrem de multă iresponsabilitate.”

„Ceea ce se întâmplă acum la Brașov este dovada faptului că administrația USR nu este absolut deloc ancorată în realitate. Nici după trei ani nu au înțeles să aplice legislația în vigoare, în limitele și spiritul ei. Totodată nu numai că nu au înțeles ce vor cu adevărat brașovenii pentru orașul lor, nici măcar nu-i interesează. Agenda USR nu se potrivește cu agenda publică a Brașovului. Și acest lucru este decontat zilnic de brașoveni. Brașoveni care nu au nici o vină că au fost mințiți și manipulați.” a conchis senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.