DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Marius Nistor, după Memorandumul adoptat în Guvern: Pe mine m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare

antena3.ro
marius nistor

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, afirmă că, după adoptarea de către Guvern a Declaraţiei privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, angajaţii care au declanşat greva sunt cei care vor decide dacă o continuă. Nistor spune că, din informaţiile pe care le are, nu se renunţă la mitingul programat pentru vineri.

„Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar”, declară Nistor, potrivit news.ro.

„Singurii în măsură să ia o decizie vizavi de memorandumul care a fost adoptat de Guvernul României sunt colegii noştri. Ei vor da un răspuns în cunoştinţă de cauză. Greva am declanşat-o împreună, au semnat pentru declanşarea acestei acţiuni de protest; doar ei sunt în măsură să decidă ce anume se va întâmpla mai departe”, a declarat, joi după amiază, pentru News.ro, Marius Nistor.

Acesta a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, greva va continua, vineri, iar mitingul de amploare anunţat va avea loc.

Întrebat dacă îl mulţumeşte demersul Executivului de a adopta şi publica în Monitorul Oficial un astfel de document, liderul FSE „Spiru Haret” a răspuns: „Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar. Statul ar trebui să identifice sursele de finanţare necesare pentru acoperirea acelor creşteri salariale. Atât de necesare”

Marius Nistor rămâne sceptic cu privire la promisiunile politicienilor.

„În România nu poţi avea încredere nici în respectarea unei legi, pentru că legile au fost prorogate, cel puţin acele articole care prevedeau finanţarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi nu numai. Dar de undeva va trebui să începem, pentru că, indiferent ce se va întâmpla, tot politicienii sunt aceia care vor lua nişte decizii legate de salarizarea decentă în sistemul de învăţământ şi noi trebuie să îi determinăm să ia acele decizii”, a adăugat Marius Nistor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.