Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, deputat PSD, apel către Guvern: Nu mai faceți pe cocoșii! Treceți la treabă! România are nevoie de un plan clar pentru mediu

arhiva personala
Marius Ostaficiuc

”Guvernul își bate joc de planul pentru mediu. Avem mari probleme cu mediul în întreagă țară, avem un proiect de împădurire care a fost bun numai la televizor, dar cu toate acestea, căutăm să fim cocoși în fața celor care trebuie să ne întindă o mână de ajutor.”, susține deputatul Marius Ostaficiuc, președintele organizației municipale PSD Iași care cere Coaliției să treacă de urgență la treabă pentru că România are nevoie de un plan clar de mediu:

”Cam așa se rezumă intenția ministrului Mediului, Tanczos Barna, de a respinge planul de mediu al Uniunii Europene. Ministrul invocă o strategie forestieră pentru România pentru a fi de acord cu acest plan. Însă situația în care se află România este una de-a dreptul sumbră. Marele program de împădurire a României s-a dovedit a fi un fiasco, doar o gargară electorală făcută de guvernanți în frunte cu președintele, premierul și miniștrii din cabinetul său. Ministrul Mediului susține că este de acord cu planurile Comisiei Europene pe tot ce înseamnă reducerea schimbărilor climatice, dar că vrea să știe exact resursele pe care se bazează. Resursele pe care se bazează România au fost risipite deja de Guvern, au fost folosite în batjocură, iar țara noastră este mereu amenințată cu procedura de infringement de către Comisia Europeană.

Nu am reușit să rezolvăm problema poluării din marile orașe, nu am reușit să remediem problemele la combinatele chimice unde au avut loc nenorociri, dar căutăm să fim cocoși în altă parte.

Cum s-a ajuns ca România să fie de acord cu ceea ce susțin austriecii pe linie de mediu și împădurire? România are și așa foarte multe scandaluri cu firme de profil din țara respectivă care au înhățat suprafețe imense din pădurile țării și s-au folosit cum știu mai bine de acest lucru.

Explicațiile ministrului Mediului nu sunt destul de clare. Trebuie să luptăm cu toate forțele împotriva schimbărilor climatice, trebuie să luăm atitudine, nu să așteptăm să vedem clarificări. Ministrul vorbește și de faptul că toate aceste schimbări generate pe planul de protecție a mediului, pe partea de prevenire a schimbărilor climatice, vor reașeza modul în care anumite ramuri industriale funcționează în momentul de față.

Problema însă trebuie să atingă și protejarea populației, nu doar a ramurilor industriale. Nu trebuie să gândim doar economic. Să nu uităm că România a fost lovită la rândul ei de inundații și că defrișările masive au avut și partea lor de contribuție. Și la acest lucru trebuie să ne gândim când cerem timp să vedem strategii și analize.

Dacă așteptăm, așa cum am așteptat și cu PNRR, atunci ne merităm soarta! Acestui guvern îi lipsește nu doar atitudinea, ci și luarea unor măsuri clare și concise. De vorbe și explicații inutile suntem sătui cu toții!”, concluzionează liderul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.