Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, deputat PSD, îi cere demisia lui Dan Vîlceanu după gafa făcută: 'Unde îi gasești, Cîțule, pe acești miniștri? Asta este echipa câștigătoare?'

arhiva personala
Marius Ostaficiuc

Marius Ostaficiuc, deputat PSD de Iași, îi cere ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, să facă un pas în spate din funcțiile publice. Reacția acestuia vine după ce oficialul de la finanțe nu a știu cât este salariul minim în România.

„Unde îi gasești, Cîțule, pe acești miniștri? Asta este echipa câștigătoare?

O altă zi, o nouă gafă pentru noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu. Marea speranța liberală de la Finanțe, omul care ar trebui să fie "cu banii" nu știe cât este salariul minim net în România. Omul pentru care Florin Cîțu a luptat să fie pus la vârful ministerului lăsat moștenire a reușit să o "comită" într-un mod absurd si care demonstrează fără echivoc că nu are ce căuta pe o asemenea funcție. Acest ministru pare a fi exact unealta șefului său de la Guvern, un alt personaj șters și plin de promisiuni neacoperite.

Actualul ministru al Finanțelor nu știe cât este salariul minim net în România, o întrebare extrem de simplă, o întrebare pe care trebuie să o știe orice finanțist din această țară. Tocmai el, ministrul, nu cunoaște aceste detalii ceea ce arată că rolul sau în minister este unul pur decorativ.

Mai nou, Vîlceanu s-a arătat convins că scumpirile sunt un fenomen tranzitoriu, că este o tendință generală în toată lumea, de creștere a prețurilor, odată cu marea creștere economică pe care o tot flutură liberalii. Au tot promis creșteri salariale, au venit cu cifre doar de ei știute pentru a demonstra că dezastrul din țară este creat artificial și câte și mai câte.

Vîlceanu nu știe nici cât este inflația în acest moment, ajungând să contrazică datele oficiale ale Băncii Naționale a României.

Românii sunt sătui de minciuni, românii vor rezultate, vor o creștere economică reală, bazată pe cifre precise, vor o creștere salarială care să se simtă la buzunare.

Când nu știi nici ce salariu iau românii, când te bazezi doar pe acei 1 la sută care câștigă minim 3.000 euro lună de luna, atunci trebuie să înțelegi că nu știi cu ce se mănâncă acest domeniu și că este mai bine să faci un pas în spate. Din păcate, România este nevoită în acest moment să defileze cu astfel de personaje incompetente, cu oameni care nu fac altceva decât să reprezinte sinecura de partid și echipa cu care premierul vrea să se impună la vârful actualui partid de guvernământ.

Este evidenta o schimbare la vârful Guvernului, este necesară o modificare din temelii a acestui structuri care duce România la vale.

PSD are oportunitatea de a duce din nou România pe calea ce bună prin moțiunea de cenzură ce va fi depusă la începutul sesiunii parlamentare.

România nu are nevoie de oameni care nu știu pe ce lume se află, România are nevoie de politicieni care să cunoască nevoile cetățeanului, nu doar pe cele ale aparatului propriu de partid!”, a declarat Marius Ostaficiuc.

Întrebat într-o conferință de presă dacă știe cât este salariul minim net în România, ministrul Fiananțelor Dan Vîlceanu a răspuns:

„Da, este în jur de o mie șase sute și ceva”, a răspuns Dan Vîlceanu.

Jurnalistul a replicat că salariul minim este 1.386 lei.

Vîlceanu a continuat: „E două mii trei sute opt zeci, cred, salariul minim brut, deci nu are cum să fie 1.300, dar mă rog...”.

Ministrul Finanțelor a afirmat, la preluarea mandatului la MFP că inflaţia nu este la un nivel record şi nici nu e 5%, aceasta fiind o estimare a Băncii Naţionale a României. Însă, potrivit datelor INS publicate în luna august, rata anuală a inflației a urcat la 5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.