Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc, PSD Iași: Petromidia, Azomureș, două mari combinate care s-au dovedit a fi adevărate bombe cu ceas..

Facebook
Marius Ostaficiuc

Petromidia, Azomureș, două mari combinate care s-au dovedit a fi adevărate bombe cu ceas, acuză șeful PSD Iași , Marius Ostaficiuc.

Îmi imaginez ce este în sufletul familiilor celor implicați în aceste dezastre, ale celor care s-au luptat cu flăcările, ale celor care au avut de suferit de pe urmă acestor accidente. Mă îngrijorează în aceeași măsură lipsa de reacție a autorităților statului pentru a limita aceste dezastre, pentru a preveni pe viitor asemenea accidente.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a menționat astăzi că a discutat cu Lucian Bode, ministrul de Interne, pentru a demara o anchetă de "mare amploare" la toate unitățile de producție din țară asemănătoare Azomureșului. Ceea ce a fost la Azomureș nu trebuie însă să se mai întâmple.

Parcă statul român este blestemat. Nu a învățat nimic de la Colectiv, nu a învățat nimic după incendiile din spitale, nu a învățat nimic nici după ce s-a întâmplat la Petromidia. Este scandalos faptul că trebuie să așteptăm să se producă alte nenorociri pentru a lua măsuri, făcute însă și acestea în deradere, doar pentru a bifa un exercițiu de imagine.

Controalele trebuie făcute din teren, nu din birouri, așa cum s-au obișnuit autoritățile în ultima perioadă. Problemele de mediu sunt destul de mari: defrișările necontrolate, poluarea și acum, mai nou, exploziile de la rafinării. Toate acestea afundă și mai mult România și nu fac altceva decât să ne pună nu într-o lumina proastă, dar și să ne îmbolnăvească.

Cred că nu este prea târziu pentru a se lua atitudine. Trebuie însă un pic mai multă voință din partea factorilor implicați, trebuie voință din partea tuturor, începând de la simplul cetățean până la factorii decidenți.

Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă nu mai trebuie să se mai producă. România nu mai are nevoie de astfel de eșecuri, ci dimpotrivă.

Poate că totul ar trebui să înceapă cu clasa politică, cu cei care decid măsuri ce nu duc nicăieri și din vina cărora astfel de situații se pot repeta!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.