Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Paşcan: 'Încercarea unor partide politice de a obţine puncte electorale din reglementarea stării de alertă devine irelevantă, ridicolă'

Facebook.com
Marius Paşcan

Liderul grupului deputaţilor PMP, Marius Paşcan, a declarat miercuri că este 'ridicolă şi iresponsabilă' încercarea unor partide de a obţine puncte electorale din reglementarea stării de alertă, în condiţiile în care România se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, peste care se suprapun o criză economică şi una socială, potrivit Agerpres.

"Singura noastră misiune, astăzi, este de a legifera regimul care urmează stării de urgenţă în interesul compatrioţilor noştri. Când România se confruntă cu o criză sanitară, epidemiologică, fără precedent, peste care se suprapune o criză economică dureroasă şi una socială periculoasă, încercarea unor partide politice de a obţine puncte electorale din reglementarea stării de alertă devine irelevantă, ridicolă şi, pe alocuri, iresponsabilă. Nici lupta pentru putere într-un astfel de context nu are nicio noimă şi se poate eventual solda doar cu o condamnare la o boală grea, pe termen lung, chiar moartea românilor. Vorbim despre o ţară înlăcrimată, îndoliată, despre o cohortă de morţi care continuă să sporească, despre o economie în fibrilaţie, pusă pe ventilaţie financiară artificială, iar într-un astfel de context nu prea mai e nimic de împărţit politic. (...) Acum se cuvine să primeze grija pentru semeni şi trebuie să ne ridicăm prin fapte la înălţimea aşteptărilor celor mulţi şi necăjiţi", a spus Paşcan în plenul Camerei Deputaţilor.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

El a susţinut că proiectul privind starea de alertă trebuia promovat şi dezbătut în Parlament "la timpul potrivit", "nu pe repede înainte" şi nici după ratarea unor paşi constituţionali necesari.

"PNL va vota proiectul iniţiat de Guvern. Considerăm că nu e loc de sfadă, tensiune sau conflictualitate suplimentară în această privinţă, că sunt bine venite orice îmbunătăţiri rezonabile ale acestui proiect, iniţiate prin amendamente bine chibzuite. Măsurile reglementate sunt necesare pentru a-i proteja în continuare în mod real pe români pe întreaga perioadă a pandemiei", a menţionat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.