Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Pieleanu dezvăluie un șcenariu-surpriză în PSD: Cine ar putea prelua Ministerul Educației

Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a susținut, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că are informații cu privire la discuțiile din interiorul PSD pentru funcția de ministru al Educației.

Potrivit lui Pieleanu, deși se discută variantele Liviu Pop și Ecaterina Andronescu, viitorul ministru al Educației ar putea fi un tehnocrat, o persoană din afara partidului, însă cu vederi de stânga.

Cel mai probabil, în ședința CExN al PSD de azi nu se va vota lista finală a miniștrilor din Cabinetul Dăncilă. Acest lucru urmează să fie făcut abia vineri.

Vezi și: Rețeta primită de Principesa Margareta de la Regele Bulgariei: Tartă de lămâie – mod de preparare

Așa cum STIRIPESURSE.RO scria în această dimineață, liderii PSD au trecut la negocieri extinse, pentru eșaloanele doi și trei. Se negociază inclusiv pentru schimbarea unor secretari de stat, șefi de agenții, dar și a unor prefecți în anumite zone ale țării.

Pentru aceste negocieri, Liviu Dragnea a întreprins un tur de forță. În acest weekend, Dragnea a cerut inițial propuneri din teritoriu, iar apoi a avut întâlniri separate cu fiecare lider de filială în parte.

La aceste negocieri individuale ar fi apărut problemele, pentru că există și două, trei filiale care vânează același portofoliu. Liviu Dragnea încearcă să joace cărțile în așa fel încât să dețină controlul asupra Guvernului, dar în același timp să-i mulțumească și pe liderii de filiale.

Surse din PSD ne-au explicat că liderii din teritoriu urmăresc o schimbare radicală a garniturii de secretari de stat. Mulți dintre aceștia au rămas din guvernele Tudose și Grindeanu, iar între timp lucrurile s-au mai schimbat, iar cei din PSD își doresc o împrospătare. Este posibil ca în Comitetul Executiv de vineri să fie prezentată și evaluarea secretarilor de stat, ceea ce va conduce la o epurare în masă.

Vezi și: Studiu uimitor: Cum te ajută apa să mănânci mai sănătos .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.